Apple va depăși Samsung în cumpărarea de afișaje AMOLED în 2021

367
Apple va depasi Samsung in cumpararea de afisaje AMOLED in 2021
Sursa Foto: via universmartphone.com

Apple va depăși Samsung ca cel mai mare cumpărător de afișaje AMOLED pentru smartphone-uri la sfârșitul acestui an. Acest lucru se va întâmpla după lansarea seriei Apple iPhone 13, care va duce adoptarea afișajelor AMOLED pe iPhone-urile Apple la 80%, potrivit unei informații de la DigiTimes.

Apple a adoptat afișaje AMOLED pentru întreaga sa gamă de iPhone 12. Conform sursei sus citate, se așteaptă ca gigantul American să facă în continuare la fel pentru iPhone-urile din 2021. Datele provin dintr-un studiu de piață estimativ efectuat de compania de cercetare Omdia. Astfel Apple este de așteptat să achiziționeze mai multe ecrane AMOLED pentru iPhone anul acesta, comparativ cu anul trecut.

Samsung Display este cel mai mare furnizor de ecrane AMOLED pentru Apple

Universmartphone, care citează Omdia, indică faptul că Apple este de așteptat să-și mărească panourile AMOLED la 169 milioane de bucăți pentru iPhone în 2021 de la 114,5 milioane în 2020. În același timp, achizițiile corespunzătoare AMOLED ale companiei Samsung se estimează că vor crește ușor la 157 milioane de bucăți, de la 152,3 milioane.

Samsung Display se așteaptă să rămână cel mai mare furnizor de panouri AMOLED pentru iPhone în 2021. Doar filiala Samsung va oferi aproximativ 110 milioane de ecrane. Diferența până la 169 de milioane va fi completată de LG Display (50 milioane) și BOE (9 milioane). Sunt informații că aceste cifre pot crește în favoarea companiei Samsung Display.

LG Display este unul dintre cei mai mari producători și furnizori din lume de ecrane LCD, OLED-uri și afișaje flexible. Filiala LG Electronics are nouă unități de fabricație și șapte de asamblare back-end în Coreea, China, Polonia și Mexic.

Pe lângă afișajele AMOLED pentru gama ‌iPhone 13‌, modelele de top Pro și Pro Max, ar trebui să includă tehnologia LTPO backpanel. Panourile LTPO nu numai că ajută la reducerea consumului de energie‌, dar permit și o rată de reîmprospătare mai mare. Modelul Apple iPhone 12 Pro Max actual are un ecran cu rata de actualizare de 60HZ.

S-a zvonit că Apple include o rată de reîmprospătare de 120Hz în „iPhone” de ceva timp. Cu toate acestea, zvonul nu s-a dovedit încă a fi adevărat. Se pare că Apple ar fi fost aproape de a adopta tehnologia LTPO cu ‌iPhone‌ din 2020, dar probabil a decis să se concentreze pe introducerea 5G ca principal punct de vânzare. Cu ‌iPhone 13‌, Apple va include tehnologia de afișare LTPO cu o rată de reîmprospătare de 120Hz.