Apple peste Samsung în Q4 2020, este cel mai mare furnizor de telefoane

591
Apple peste Samsung in Q4 2020 este cel mai mare furnizor de telefoane
Sursa Foto: via universmartphone.com

Apple a depășit Samsung și a deveni cel mai mare furnizor de smartphone-uri la nivel mondial în Q4 2020. Un asemenea lucru nu a mai fost realizat de Apple din 2016, potrivit datelor publicate de compania de studiu de piață Gartner.

În ultimul trimestru al anului 2020, Apple a vândut 80 de milioane de iPhone-uri. Aceste vânzări mari au fost determinate în mare măsură de lansarea primei serii de iPhone cu 5G. Gartner, spune că 5G și funcțiile îmbunătățite ale camerelor au convins clienții să facă upgrade la modelele iPhone 12 în ultimul trimestru al anului trecut.

Apple și Xiaomi au trecut cel mai bine peste anul 2020

Comparativ cu 2019 (Q4), Apple a vândut cu 10 milioane de iPhone-uri mai mult în Q4 2020. În acest fel cota de piață globală a companiei americane în trimestrul patru din 2020 a crescut cu aproape 15%. Cota de piață a companiei Samsung în Q4 2020 a scăzut cu 11,8%. Compania sud-coreeană a vândut cu aproximativ 8 milioane de dispozitive mai puțin față de Q4 2019.

În primul trimestru din 2021, compania americană a înregistrat cel mai mare număr de actualizări de ‌iPhone‌. Conform Universmartphone, numai ‌iPhone-urile au generat venituri de peste 65 miliarde dolari în primul trimestru din acest an.

Cu toate acestea, pentru o imagine mai bună, vânzările globale de smartphone-uri au scăzut cu 12,5% în 2020. Dintre primii cinci producători de smartphone-uri, Apple și Xiaomi nu au suferit din scăderea globală a vânzărilor. Creșterea Apple vine în ciuda faptului că și-a lansat seria ‌iPhone 12‌ în afara perioadei normale de septembrie din cauza crizei globale de sănătate.

Primul logo al firmei Apple a fost un desen în stil baroc care îl înfățișează pe Isaac Newton stând sub un măr. Aproape imediat a fost înlocuită de „Apple curcubeu”, un măr colorat în culorile curcubeului cu o mușcătura scoasă din el.

IPhone 12 Mini un concurent pentru Galaxy S20 FE

În general, creșterea accelerată a adoptării 5G în întreaga lume a determinat creșterea cererii de smartphone-uri compatibile 5G. Într-un an afectat de dificultățile economice, consumatorii căutau smartphone-uri 5G de ultimă generație, accesibile, în loc de modele de ultimă generație cu prețuri de până la 1.500 USD. Pe acest front, Apple iPhone 12 Mini, în ciuda rapoartelor despre performanțele sale slabe, s-a vândut bine. Mini-ul companiei americane a ajutat Apple să depășească Samsung datorită factorului său de formă și prețului accesibil de 699$. Apple iPhone 12 Mini concurează pe piață cu Samsung Galaxy S20 FE. Vedeți pe I❤️Samsung o comparație între iPhone 12 Mini și Galaxy S20 FE!

Privind mai departe în 2021, Gartner se așteaptă ca disponibilitatea smartphone-urilor 5G de ultimă generație, cum ar fi ‌iPhone 12 Mini‌, să fie un „factor decisiv pentru utilizatorii finali de a-și actualiza smartphone-urile existente”. Se așteaptă ca Apple să continue modelul „Mini” și pentru seria de anul acesta. Se zvonește că întreaga gamă de iPhone 13 va include un senzor Touch ID sub ecran și camere îmbunătățite.