Apple TV acceptă acum standardul video HDR10+ pe Samsung TV

184
Apple TV acceptă acum standardul video Samsung HDR10+
Sursa foto: via SamMobile.com

De două zile Apple a lansat actualizarea tvOS 16 pentru Apple TV. Actualizarea aduce, ca de obicei în astfel de cazuri, câteva funcții noi la marea masă a utilizatorilor. Cu toate acestea, cea mai remarcabilă caracteristică, cel puțin pentru proprietarii de televizoare Samsung, este suportul pentru HDR10+, o tehnologie care îmbunătățește calitatea imaginii în aplicațiile compatibile.

În timp ce majoritatea televizoarelor acceptă în prezent HDR10+ și Dolby Vision pentru videoclipuri HDR, televizoarele Samsung acceptă doar HDR10+. Apple TV, totuși, a fost limitat la HDR10 și Dolby Vision. Asta înseamnă că nu poți viziona conținut HDR avansat pe televizorul tău Samsung dacă îl folosești împreună cu o casetă de streaming Apple TV. Potrivit SamMobile, acum se schimbă lucrurile.

Apple TV pe televizoarele Samsung va accepta HDR10+

Recenta actualizarea tvOS 16 adaugă suport HDR10+ tuturor casetelor de streaming Apple TV compatibile, inclusiv Apple TV HD, Apple TV 4K și noua generație Apple TV 4K. Noul firmware vă permite să transmiteți conținut HDR pe televizorul dvs. Samsung.

Anunțat în 2017, standardul HDR10+ a fost dezvoltat în comun de Samsung și Amazon. Spre deosebire de Dolby Vision, este un standard deschis, deci este liber de drepturi de autor. Samsung a declarat deja că nu va accepta Dolby Vision din cauza costurilor de producție suplimentare și a taxelor de licență suplimentare.

Dolby Vision este practic o altă formă de HDR. Dolby Vision este un set de tehnologii dezvoltate de Dolby Laboratories pentru video cu gamă dinamică înaltă (HDR). Dolby Vision permite ajustarea setărilor de imagine mai mult decât HDR10.

Deoarece HDR10+ este un standard adoptat pe scară largă, omiterea Dolby Vision în televizoarele Samsung nu este o mare îngrijorare. Cu toate acestea, dacă ținem cont că inclusiv televizoarele entry-level din zilele noastre dispun de Dolby Vision, ar fi un moment bun pentru Samsung să-și reconsidere decizia anterioară.