Peste 100 de companii acceptă acum standardul Samsung HDR10+

706
Sursa Foto: via SamMobile.com

Samsung a dezvoltat standardul HDR10+ cu 20th Century Fox și Panasonic acum câțiva ani pentru a concura cu Dolby Vision. Firma sud-coreeană a anunțat acum că peste 100 de mărci au adoptat noul standard, de la smartphone-uri și tablete până la televizoare și receptoare AV.

HDR10+ este o tehnologie care optimizează luminozitatea și contrastul unui videoclip cadru după cadru sau scenă după scenă. De asemenea, îmbunătățește culorile și calitatea generală a imaginii. Este mai bun decât HDR10, deoarece poate schimba în mod dinamic metadate cu un nivel dinamic ridicat. Este un standard open-source și fără drepturi de auto, spre deosebire de Dolby Vision.

20th Century Fox, Panasonic și Samsung au înființat HDR10+ Technology LLC

Asociația HDR10+ Technology LLC a fost înființată de Samsung în colaborare cu 20th Century Fox și Panasonic Corporation în 2018 pentru a extinde ecosistemul HDR10+. Asociația se angajează să opereze și să sprijine programe de certificare cu noul standard pe dispozitive compatibile. În prezent, 103 mărci, inclusiv 16 producători de display-uri și TV, 21 de mărci de procesoare, 20 de producători de conținut, 32 de firme de software și 14 producători de periferice acceptă noul standard.

Sunt foarte multe companii cunoscute care acceptă HDR10+, companii producătoare de conținut, afișaje, hardware și software. Amintim printre acestea pe Amazon, Amlogic, ARM, DTS, Blackmagic, Blackshark, Broadcom, HiSense, JVC Kenwood, OnePlus și Onkyo. De asemenea, mai sunt OPPO, Philips, Qualcomm, Realme, TCL, Toshiba, Universal Pictures, Vivo, Vizio și Warner Bros. Peste 1.000 de produse sunt acum certificate pentru redarea de conținut HDR10+.

Amlogic este o companie americană de tehnologie fondată în 1995 în Silicon Valley. Este axată preponderent pe proiectarea și vânzarea circuitelor integrate SoC (System on Chip). Are birouri în Shanghai, Beijing, Taipei, Hong Kong și Santa Clara, California.

Choi Yong-hoon, VP la Divizia afișare video Samsung Electronics, a declarat, conform SamMobile. „În doar doi ani de când am început programul nostru de certificare, am depășit 100 de companii membre. Acum HDR10+ este o parte integrantă a implementării UHD și vom continua să extindem ecosistemul HDR10+ și să consolidăm această tehnologie de înaltă definiție“.