Armata sud-coreeană vrea să interzică telefoanele Apple iPhone

84
Apple iPhone
Sursă foto: TheKoreaHerald

Informații interesante, dar nu surprinzătoare, vin din țara de origine a companiei Samsung. Armata sud-coreeană vrea să interzică folosirea telefoanele Apple iPhone din cauza problemelor de securitate. Anterior, guvernul chinez a interzis utilizarea iPhone-urilor Apple în birourile guvernamentale. Acum, armata sud-coreeană are în vedere o abordare similară.

Potrivit TheKoreaHerald, armata sud-coreeană se gândește să interzică telefoanele Apple iPhone din cauza problemelor de securitate. Primele informații arată că, începând de la cartierul general militar, o potențială interdicție cuprinzătoare s-ar putea extinde la toate unitățile subordonate armatei din Coreea de Sud.

Armata din Coreea are în vedere interzicere iPhone-urilor în structurile sale

Potrivit documentului, decizia de a interzice iPhone-urile în armată a fost luată în ședințe comune desfășurate de cartierul general al Armatei, Marinei și Forțelor Aeriene, situat la Gyeryongdae în provincia Chungcheong de Sud. Dispozitivele care urmează să fie interzise includ, de asemenea, toate tipurile de ceasuri inteligente și dispozitive portabile, potrivit SammyFans.

Apple no – Samsung yes! Sursele au susținut însă că smartphone-urile bazate pe Android, în mare parte cele ale companiei Samsung, vor fi exceptate de la interdicție. De altfel, documentul precizează în mod explicit că „aducerea iPhone-urilor va fi complet interzisă”.

Coreea de Sud este a șasea putere militară a lumii în 2023. Coreea are 6,7 milioane de oameni în armată, sau 12,9% din populație, iar serviciul militar este obligatoriu. SUA este pe primul loc, urmată de Rusia, China, India și Japonia.

În prezent, aproximativ 10.000 de angajați, inclusiv aproximativ 6.000 de ofițeri se află numai la centrul de apărare Gyeryongdae. Din motive de securitate, numărul exact nu este dezvăluit publicului. Dacă interdicția este extinsă la toate unitățile subordonate ar afecta aproape 500.000 de militari.

Cartierul General al Forțelor Aeriene din Coreea a anunțat în mod intern o interdicție completă a oricărui dispozitiv capabil să înregistreze voce și care nu permite aplicațiilor terțe să controleze funcțiile inerente, începând cu 1 iunie. Aici „iPhone-urile” au fost citate în mod special ca elemente supuse interdicției.

Telefoanele Android, în principal cele de la Samsung, vor fi exceptate de la interdicție. Documentul afirmă în mod explicit că „Aducerea iPhone-urilor va fi complet interzisă”.  Dacă interdicția este extinsă la toate unitățile subordonate, aceasta ar afecta aproape 500.000 de militari din Coreea de Sud.