Artistic Live Focus – noul mod de cameră pentru Samsung Galaxy S10

1052

Compania Samsung are în vedere introducerea unei noi caracteristici pentru camerele sale foto: Artistic Live Focus. Aceasta ar putea fi o caracteristică nouă a viitorului Samsung Galaxy S10 sau Galaxy S10+. Pe cele trei smartphone-uri Samsung va introduce o serie de noutăți, Artistic Live Focus poate fi una dintre ele. Informația o avem de la colegii noștri de la site-ul olandez GalaxyClub.

Samsung a fost ocupat în ultimul timp cu înregistrarea de noi mărci comerciale. În Uniunea Europeană, la EUIPO, o nouă înregistrare a unui nume de marcă a apărut din partea companiei Samsung. Gigantul coreean a depus ieri o cerere de marcă pentru modul Artistic Live Focus, pentru viitoarele sale camere foto. Nu este clar imediat despre ce este vorba dar greu de ghicit nu este, un nou software pentru camera foto.

Pe Galaxy Note 8, Samsung a pus camere duble la spate în 2017 și modul Live Focus. Modul de focalizare Live Focus de pe Galaxy Note 8 vă permite să aplicați și să reglați un efect de adâncime de câmp înainte și după efectuarea unei fotografii. De atunci, Samsung a lansat mai multe telefoane cu o cameră duală și caracteristica Live Focus. Și, în 2019, o versiune modernizată a modului Live Focus poate veni pe unele telefoane Samsung.

Artistic Live Focus presupunem că se va regăsi în camerele de pe Galaxy S10

Cererea pentru marca Artistic Live Focus a fost depusă la Oficiul pentru Proprietatea Intelectuală a Uniunii Europene. Numele deja dezvăluie ce este, aplicația este destinată pentru „telefoane inteligente, telefoane mobile, software pentru prelucrarea imaginilor digitale, software de calculator pentru crearea animației digitale și a efectelor speciale ale imaginilor„.

Prima teorie despre software – înainte de crearea computerelor pe care le cunoaștem astăzi – a fost propusă de Alan Turing în eseul său despre numerele computerizate din 1935. Turing a fost un informatician, matematician și criptanalist. A lucrat pentru Government Code and Cypher School la Bletchley Park.

Este, într-adevăr, un software de cameră pentru (printre altele) smartphone-uri. Dacă – animația digitală – este o sugestie pentru ceea ce face Artistic Live Focus, nu știm. Poate este doar o adăugare normală la categoria lucrurilor pentru care e destinată aplicația Artistic Live Focus.

Putem spune că în mare știm ce este. Dar pe ce telefon vom vedea pentru prima oară acest Artistic Live Focus? Este tentant și credem că Samsung va lansa Galaxy S10 cu această funcție de cameră. În cele din urmă, știm că și Samsung dorește ca această serie să exceleze în zona camerelor foto.

În plus, modelul S10 este unul dintre primele telefoane Samsung Galaxy care va apărea pe piață în 2019. Este posibil și modelele Galaxy M10 și M20 să apară în ianuarie, dar acestea sunt dintr-o gamă inferioară, ceea ce va reduce șansa unei astfel de funcții.

Lansarea seriei Samsung Galaxy S10 este așteptată pe 20 februarie. În acea zi – în cazul în care zvonurile sunt corecte – sperăm să vedem ce poate funcția Artistic Live Focus.