AT&T își dublează acoperirea 5G în SUA, Galaxy Note 10+ 5G în prim plan

769
Sursa Foto: via phonearena.com

În urmă cu două săptămâni, operatorul american de telefonie mobilă AT&T a anunțat că rețeaua sa 5G a fost lansată în 10 locații din SUA. Acum, cel de-al doilea cel mai mare operator wireless din SUA a anunțat că a mai adăugat alte nouă locații, ajungând la un total de 19. Printre altele au acoperire 5G, Baltimore, Birmingham, Bridgeport, Buffalo, Detroit, Indianapolis, Las Vegas, Louisville, Los Angeles, Milwaukee, New York City, Philadelphia, Pittsburgh, San Diego, San Francisco, San Jose, California, și Washington DC.

Utilizatorii de pe cele 19 piețe menționate mai sus pot accesa rețeaua 5G a AT&T folosind smartphone-ul Samsung Galaxy Note 10+ 5G. La fel ca rețeaua 5G a companiei T-Mobile care rulează pe spectrul de 600 MHz și semnalul 5G al AT&T rulează fără probleme. Acest semnal 5G al AT&T nu trebuie confundat cu serviciul 5G+ al AT&T pentru întreprinderi. 5G+ este disponibil în 25 de orașe precum Atlanta, Austin, Baltimore, Charlotte, Dallas, Detroit, Houston, Indianapolis, Jacksonville sau Las Vegas. Mai este disponibil și în Los Angeles, Louisville, New Orleans, New York, Oklahoma City, San Antonio, San Diego, San Francisco, San Jose și West Hollywood printre altele.

Serviciul AT&T 5G+ trece peste spectrul de bandă ultra-înaltă mmWave. Acest lucru înseamnă că aceste semnale nu se deplasează departe. De asemenea, 5G+ are probleme în penetrarea clădirilor. Dar ceea ce oferă semnalele mmWave 5G+ este o viteză mare de descărcare a datelor și suport pentru cantități uriașe de trafic.

AT&T va lansa 5G la nivel național în în SUA în prima jumătate a anului viitor

T-Mobile a introdus serviciul național 5G la începutul acestei luni, iar AT&T spune că va avea rețeaua 5G disponibilă pe tot teritoriul Statelor Unite cândva în prima jumătate a anului viitor. Dacă sunteți client AT&T, Samsung Galaxy Note 10+ 5G costă 1.299,99 USD sau 43,34 USD în 30 de rate lunare.

AT&T Inc. este cea mai mare companie de telecomunicații din Statele Unite ale Americii. AT&T (American Telephone and Telegraph) fost fondată în 1983 și are sediul în Dallas, Texas. AT&T cea mai mare companie de telefonie din lume și cel mai mare operator de televiziune prin cablu din lume.

Clienții rețelei 5G ai companiei AT&T pot utiliza Samsung Galaxy Note 10+ 5G pentru a accesa viteze mai rapide de date. Galaxy Note 10+ 5G folosește modemul Snapdragon X55 5G, care îi permite să funcționeze atât cu rețele mmWave cât și sub-6GHz. De asemenea, smartphone-ul Samsung are un ecran Dynamic AMOLED de 6,8 inch cu rezoluție 1440 x 3040 (QHD+) protejat Gorilla Glass 6. Galaxy Note 10+ 5G are un raport de aspect de 19: 9 și un raport corp/ecran de ~91%.

Telefonul Samsung are procesorul Snapdragon 855 cu 12 GB RAM și 256 GB / 512 GB stocare. Pe partea din spate a receptorului există patru camere, inclusiv o cameră principală de 12 MP cu diafragmă variabilă de f/1,5 – f/2,4, o cameră ultra-lată de 16 MP, o cameră telefoto foto de 12 MP cu zoom optic de 2x și una ToF. Galaxy Note 10+ 5G are o baterie de 4.300 mAh.

Serviciile 5G vor contribui la dezvoltarea de noi tehnologii și ramuri industriale

5G este următoarea generație de conectivitate wireless și va oferi viteze de descărcare a datelor de 10 ori mai rapide decât 4G. Aceste viteze mai rapide vor contribui la crearea de noi tehnologii și industrii care vor contribui la o nouă creștere economică. Națiunile care sunt primele în dezvoltarea 5G vor avea un atu important în a deveni lideri în noi tehnologii și în economia globală.

Scott Mair, președintele AT&T Technology Operations, spune: „Credem că tehnologia 5G va schimba jocul și vrem să fim în acest val de inovații. Am fost primii din SUA care au oferit 5G, iar următorul pas este un serviciu 5G la scară națională în prima jumătate a anului 2020.”