Camera Assistant aduce Auto Lens Switching pe mai multe telefoane Galaxy

268
Mai multe telefoane Galaxy primesc Auto Lens Switching cu Camera Assistant
Sursa foto: sammobile.com

Cu seria Galaxy S22, Samsung a lansat aplicația Camera Assistant. Aceasta a oferit un control mai granular asupra comportamentului și performanței aplicației stoc Camera. Mai târziu, aplicația Camera Assistant a fost lansată pentru mai multe smartphone-uri Galaxy de ultimă generație din seriile Galaxy Note, Galaxy S și Galaxy Z. Cu toate acestea, funcția de comutare automată a obiectivului – Auto Lens Switching a fost limitată la seriile Galaxy S22 și Galaxy S23.

Acum, Samsung a lansat o versiune actualizată a aplicației Camera Assistant (versiunea 1.1.01.0). Aduce funcția de comutare automată a obiectivului pe mai multe smartphone-uri Galaxy. Sunt incluse aici seria Galaxy Note 20, seria Galaxy S20, seria Galaxy S21, Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Fold 4. Aceste dispozitive vor primi funcția de comutare automată a obiectivului – Auto Lens Switching numai dacă rulează actualizarea One UI 5.1. Dar, funcția nu a fost extinsă la Galaxy Z Flip, Galaxy Z Fold, Z Fold 5G și Z Fold 2.

Puteți descărca cea mai recentă versiune a aplicației Camera Assistant numai din Galaxy Store pe smartphone-ul dvs. Galaxy compatibil, potrivit SamMobile.

Camera Assistant aduce Auto Lens Switching pe mai multe telefoane Samsung

De ce contează funcția de comutare automată a obiectivului de la Camera Assistant și cum funcționează? Comutarea automată a obiectivului este activată în mod prestabilit pe telefoanele Samsung compatibile. Asta înseamnă că aplicația Camera foto de pe un telefon compatibil va comuta între obiectivul principal și teleobiectiv pe baza luminii ambientale disponibile. După cum știți, camera telefoto de pe smartphone-uri nu are o deschidere la fel de largă cum are camera principală. În același timp și dimensiunea senzorului este mai mică. Deci, camera cu teleobiectiv nu poate aduna atât de multă lumină cum adună camera principală.

În situații de lumină scăzută, dacă telefonul consideră că nu există suficientă lumină ambientală pentru a oferi o imagine bună de la camera telefoto, trece automat la camera principală și decupează din aceasta pentru a captura o fotografie mărită. Dar dacă doriți să opriți acest comportament și să forțați aplicația pentru cameră să folosească numai obiectivul pe care intenționați să îl utilizați, puteți dezactiva funcția Comutare automată a obiectivului – Auto Lens Switching din aplicația Camera Assistant.

Camera cu teleobiectiv Canon 5200mm f/14 Tele-Monster poate focaliza pe obiecte aflate la 51,5 km distanță. Aparatul Canon cântărește aproximativ 100 kg și are un preț de ~50.000 USD. Doar trei astfel de camere au fost fabricate.

Vă amintim că aplicația Camera Assistant va oferi utilizatorilor posibilitatea de a alege dintre trei opțiuni pentru atenuarea imaginii. Acestea sunt: Dezactivat – Off, Mediu – Medium (50%) și Ridicat – High (100%). Mai mult, viteza de declanșare a obturatorului poate fi modificată pentru a se activa imediat ce butonul este apăsat, în loc să aștepte ca butonul să fie eliberat. O serie de imagini în rafală, un GIF sau un videoclip pot fi filmate glisând sau ținând apăsat butonul declanșator de pe ecran.