Ce autovehicule acceptă Digital Key cu Samsung Wallet?

277
Ce masini accepta Digital Key in Samsung Vallet
Sursa foto: via xda-developers.com

Smartphone-urile noastre au parcurs un drum lung, chiar incredibil, în ceea ce privește funcționalitatea. Acum ave posibilitatea să facem fotografii de înaltă calitate, să ascultăm muzică și, mai nou de a deschide și controla mașinile noastre. Capacitatea de a vă debloca mașina folosind smartphone-ul este un concept relativ nou, dar este doar o chestiune de timp până când această caracteristică devine omniprezentă. Această capacitate de a controla un autovehicul – Samsung Digital Key – a fost inclusă de Samsung în portofelul digital Samsung Wallet.

În 2021, Samsung a introdus primele funcții digitale pentru cheia mașinii odată cu lansarea seriei Galaxy S21. Funcția este limitată la gama emblematică și funcționează doar cu un număr limitat de mașini. Dacă nu ești sigur că telefonul tău Galaxy îți poate debloca mașina, mai jos via XDA-Developers, aflați tot ce trebuie despre Digital Key și Samsung Wallet.

Ce este cheia digitală – Digital Key Samsung

Cheia digitală Samsung este o caracteristică care vă permite să utilizați smartphone-ul ca o cheie de mașină. Face parte din Samsung Wallet și este disponibilă pentru anumite produse emblematice Galaxy. Este vorba despre seria Galaxy S21, Galaxy Note 20 Ultra, seria Galaxy S22 și telefoanele pliabile ale companiei Samsung.

Cu Samsung Digital Key, vă puteți bloca și debloca cu ușurință mașina, porni motorul, deschide portbagajul și regla poziția scaunului și a oglinzii înainte de a intra în mașină. Unul dintre cele mai bune lucruri despre cheia digitală Samsung este abilitatea de a partaja cheia digitală cu prietenii și membrii familiei. Dacă trebuie să împrumutați mașina cuiva, puteți partaja cu ușurință cheia digitală cu ei și chiar puteți stabili o limită de timp pentru acces. Acest lucru este util în special atunci când vă împrumutați mașina pentru o perioadă scurtă.

UWB – Ultra-Wideband este un protocol de comunicații fără fir cu rază scurtă de acțiune. Funcționează prin unde radio la frecvențe foarte mari. UWB a fost inițial folosit de armata din SUA în anii 1960 pentru radare și aplicații de comunicații.

Funcția se bazează pe Ultra-Wideband (UWB) și NFC pentru a vă debloca mașina în siguranță. În plus, folosește, de asemenea, elementul de securitate încorporat (eSE) Samsung pentru a vă proteja informațiile sensibile și cheile de criptare. Samsung a declarat că mai multe funcționalități vor fi adăugate la Digital Key prin Samsung Wallet în viitor.

Ce mașini acceptă Digital Key în Samsung Wallet?

Cheia digitală Samsung funcționează numai cu anumite modele de mașini de la BMW, Genesis și Hyundai. Samsung a colaborat cu Audi și Ford, dar nicio mașină de la acești producători nu acceptă momentan funcția Digital Key din Samsung Wallet.

În acesst moment următoarele mașini acceptă cheia digitală Samsung:

  • BMW Seria 1 / BMW Seria 2 / BMW Seria 3 / BMW Seria 4 / BMW Seria 5 / BMW Seria 6 / BMW Seria 8
  • BMW X5 / BMW X5 M / BMW X6 / BMW X6 M / BMW X7
  • BMW Z4
  • BMW iX3
  • BMW iX
  • BMW i4
  • Genesis GV60
  • Genesis G90
  • Hyundai Palisade
  • Kia Niro

Samsung Digital Key este o caracteristică convenabilă care vă transformă telefonul Samsung într-o cheie de mașină. În timp ce funcția este în prezent acceptată doar de o mână de mașini, sperăm să vedem o adoptare mai largă pe măsură ce mai mulți producători adoptă tehnologia.