Samsung Galaxy S22 vs Galaxy S22+ vs Galaxy S22 Ultra: ce diferențe sunt?

1500
Galaxy S22 vs. Galaxy S22+ vs S22 Ultra ce diferente sunt
Sursa Foto: androidpolice.com

Cândva, era ușor să decizi ce flagship Samsung să cumperi, deoarece compania lansa doar un model emblematic pe an. Apoi, începând cu seria Galaxy S8, compania a văzut că există cerere pentru un telefon și mai mare de ultimă generație – și astfel a luat naștere varianta Plus. Dar cererea a persistat în continuare și Samsung a adăugat și un model Ultra la cele două. Așa că acum există trei flagship-uri din seria S din care să alegeți în fiecare an. Seria Samsung Galaxy S22 din 2022 este mai convingătoare ca niciodată.

O privire atentă asupra noilor telefoane din seria Galaxy S22 arată clar că Galaxy S22 Ultra este cel mai bun din lot. Ne referim la specificații, are mai mare afișaj, cea mai versatilă configurație a camerei, cea mai mare baterie și multe altele. Totuși, în funcție de ceea ce este important pentru tine, s-ar putea să nu fie telefonul ideal pentru nevoile tale. Mai jos, prin intermediul AndroidPolice, punem față în față cele trei noi modele. Puteți vedea astfel prin ce se deosebesc ele în privința caracteristicilor, designului, afișajului, camerelor sau bateriei.

Design Samsung Galaxy S22 vs. Galaxy S22+ vs. S22 Ultra

Trio-ul din seria Galaxy S22 urmează aceeași formulă ca și alte produse emblematice de ultimă generație în materie de design. Toate cele trei modele au un șasiu din aluminiu Armor, despre care Samsung susține că este cel mai puternic cadru pe care l-a folosit vreodată. În același timp, toate au sticlă Corning Gorilla Glass Victus+ în față și în spate. Acest lucru este valabil și pentru cel mai mic model din gamă, în ciuda faptului că modelul de bază Galaxy S21 a folosit un „Glasstic” anul trecut. Toate cele trei telefoane au certificare IP68, difuzoare stereo și senzori de amprente in-display.

Glasstic este practic un material plastic. Numele „Glasstic” este o combinație între cuvintele „glass” (sticlă) şi “plastic”. A fost obținut de Samsung dintr-o combinație de diferite materiale plastice pentru o mai mare rezistență.

Galaxy S22 și S22+ sunt similare în departamentul de design, cu margini și afișaje plate și un modul foto Contour Cut care se integrează în șasiu. Cu toate acestea, Ultra se simte mai mult ca un Galaxy Note decât un telefon din seria S. Are laturi rotunjite, un afișaj ușor curbat și margini plate sus și de jos. Este, de asemenea, vizibil mai gros, permițând camerelor să se amestece în corp, deși lentilele ies puțin peste nivelul capacului spate. O privire asupra Galaxy S22 Ultra alături de Note 20 Ultra dă o imagine clară a originii sale.

Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Display pe modelele seriei Galaxy S22

Diagonalele ecranelor diferă semnificativ între cele trei telefoane. Galaxy S22 obișnuit este cel mai mic, cu un afișaj de 6,1 inch (15,49 cm) și luminozitatea maximă de 1.300 niți. Galaxy S22+ are un ecran de 6,6 inch (16,76 centimetri) cu luminozitatea de 1.750 niți. Ambele telefoane sunt puțin mai mici decât predecesorii lor din seria Galaxy S21. S22 și S22+ au ambele ecrane plate Dynamic AMOLED 2X LTPS cu o rezoluție de 1080p, cu o rată de reîmprospătare de 48 – 120 Hz.

Galaxy S22 Ultra este din altă categorie. Are un ecran QHD+ (1440p) de 6,8 inch (17,27 cm), este curbat pe margini și are o luminozitate maximă de 1.750 niți. Spre deosebire de celelalte două S22 din noua galaxie, ecranul LTPO este mai eficient energetic. Rata de actualizare se poate regla dinamic de la 1 la 120 Hz. Ultra acceptă S Pen-ul, acum o latență de doar 2,8 ms. Deși S Pen-ul nu este un accesoriu obligatoriu, încorporarea în șasiu este un beneficiu imens la noul telefon.

Cu diferite diagonale de afișaj, telefoanele diferă și prin dimensiuni. Galaxy S22 este un flagship compact, o rasă aflată pe moarte în lumea Android. În același timp, Samsung Galaxy S22+ este ideal pentru utilizatorii care caută un dispozitiv cu un ecran mare, dar ceva utilizabil cu o singură mână în majoritatea scenariilor. Galaxy S22 Ultra este pentru utilizatorii puternici care știu ce își doresc: are cel mai mare afișaj posibil pe un dispozitiv. Acesta este un telefon care te obligă să-l folosești cu două mâini în majoritatea cazurilor.

Toată seria Galaxy S22 are de scanere de amprente cu ultrasunete în afișaj. Acesta este senzorul de a doua generație pe care Samsung l-a debutat pentru prima dată cu seria Galaxy S21 anul trecut. Acest senzor ultrasonic oferă performanțe mai bune decât versiunea anterioară.

Procesor și memorie pe Galaxy S22, Galaxy S22+ și S22 Ultra

Toate cele trei telefoane din seria Galaxy S22 au aceleași elemente interne. Sunt disponibile cu procesor Snapdragon 8 Gen 1 sau Exynos 2200, în funcție de unde locuiți. Ambele sunt fabricate cu procesul de 4nm și sunt cipurile emblematice pentru 2022, oferind performanțe GPU și AI/ML superioare în comparație cu ofertele de ultimă generație.

Noua serie emblematică Samsung este livrată cu 8GB RAM de bază. Telefoanele diferă în configurațiile de stocare, Galaxy S22 și Galaxy S22+ ajungând la 256GB de stocare. Totuși varianta cu stocare de 256GB pe Samsung Galaxy S22 Ultra are 12GB de memorie RAM. S22 Ultra are și o variantă cu 1TB de memorie internă. Niciunul dintre modele nu are, totuși, un slot dedicat pentru card Micro-SD. Începem să ne obișnuim cu acest lucru.

Camere foto pe noua serie emblematică Samsung

Samsung Galaxy S22 Ultra are cea mai bună și cea mai versatilă configurație de cameră din gamă. Dispune de patru camere spate, cu una principală de 108MP și două teleobiective de 10MP cu zoom optic 3x și 10x. Modeul mai mic și Plus au o cameră principală de 50MP și o camera telefoto cu zoom optic 3x. Camera ultra-wide de 12MP f/2.2 rămâne punctul comun între cele trei telefoane în materie de fotografii.

Dacă doriți cea mai bună experiență foto, S22 Ultra este ceea ce ar trebui să alegeți. Cu toate acestea, nici celelalte două modele nu sunt de ignorat. Camera de 50MP vă va servi foarte bine – ceea ce veți rata în primul rând, față de Ultra, este capacitatea de zoom optic de 10x. Toate cele trei telefoane au aceleași caracteristici ale camerei, cum ar fi înregistrarea video 8K, un mod Portret îmbunătățit și modul Pro pentru control suplimentar asupra diferitelor aspecte ale camerei și multe altele.

Cele două modele mai mici din seria S22 au o camera selfie de 10 MP, în timp ce Ultra are una de 40MP. Aceasta utilizează pixeli binning pentru a scoate fotografii mai clare și mai detaliate, împreună cu autofocus pentru a oferi o adâncime adecvată de câmp pentru selfie-urile dvs.

Durată de viață a bateriei și încărcarea pe seria Samsung Galaxy S22

Mezinul seriei are cea mai mică baterie, una de 3.700 mAh și o viteză de încărcare rapidă de 25W. Galaxy S22+ are o baterie mai respectabilă de 4.500 mAh, în timp ce Ultra are una masivă de 5.000 mAh. Modelele Plus și Ultra au, de asemenea, viteze mai rapide de încărcare cu fir de 45 W. S22 obișnuit și modelul Plus dispun de baterii mai mici decât predecesorii lor din seria Galaxy S21.

Recent am publicat un articol în care vedem timpii de încărcare a bateriei pe Galaxy S22 Ultra și S22+ cu încărcător de 25, respectiv 45W. Sunt diferențe, dar nu prea mari. Sigur că durata de viață a bateriei va diferi în funcție de diferitele moduri de utilizare din viața zilnică.

Întreaga gamă acceptă, de asemenea, încărcare wireless de 15W și încărcare wireless inversă de 4,5W. Samsung include doar un cablu USB-C cu noile telefoane, așa că va trebui să achiziționați încărcătorul de 25 sau 45W separat, indiferent de telefonul (Plus sau Ultra) pe care îl cumpărați.

Toate cele trei modele sunt telefoane extraordinare. Cumpărarea unui sau altuia dintre cele trei ține de preferințe și, nu în ultimul rând de buzunar. Sigur că toată lumea vrea un model Ultra, dar vor fi foarte mulți doritori și pentru celelalte două modele.

Deci… ce cumpărați

Cumpărați un Samsung Galaxy S22 obișnuit dacă…

  • Aveți nevoie de un flagship compact
  • Vrei un telefon universal, la un preț rezonabil
  • Nu sunteți un utilizator cu putere și nu vă pasă de durata de viață a bateriei

Cumpărați Un Samsung Galaxy S22+ dacă…

  • Aveți nevoie de un telefon cu un afișaj relativ mare, care nu este prea greu de utilizat cu o singură mână
  • Vrei o cameră grozavă, dar nu folosești prea mult funcția de zoom
  • Nu-ți plac telefoanele cu afișaj curbat

Cumpărați un Galaxy S22 Ultra dacă…

  • Vrei un telefon cu S Pen
  • Ai nevoie de un telefon cu un display masiv
  • Dorești o configurație versatilă a camerei
  • Ai nevoie de un telefon cu o autonomie excelentă a bateriei