Ballie, un nou robot al companiei Samsung prezentat la CES 2020

767
Ballie un nou robot al companiei Samsung prezentat la CES 2020

Samsung a prezentat la CES pe Ballie, un robot în formă de bilă, destinat să vă ajute în jurul casei. Samsung spune că Ballie folosește AI pentru a fi un robot de securitate, un asistent de fitness, un instrument pentru a ajuta persoanele în vârstă să se conecteze cu dispozitive inteligente din casele lor și că poate fi chiar prieten cu copiii și animalele de companie. Este și drăguț!

Într-o demonstrație pe scenă, Ballie l-a urmat pe HS Kim, CEO al diviziei de electronice de la Samsung, rostogolindu-se, aparent folosind camera pentru a-l urmări pe Kim în timp ce traversa scena. De asemenea, Ballie a dat și câteva răspunsuri și a reacționat la comenzile lui Kim și chiar s-a rostogolit în mâinile lui Kim când acesta a cerut așa ceva.

Robotul Ballie, un asistent Samsung util pentru acasă

Într-un videoclip promoțional difuzat la scurt timp după această demonstrație, Samsung a arătat ce poate face cu adevărat Ballie. Aparent este mai mult decât un asistent util la domiciliu, conform site-ului britanic TheVerge. Ballie a deschis jaluzelele în casa proprietarului său, a pornit televizorul astfel încât câinele casei să poată avea ceva de urmărit și a chemat un aspirator pentru a ajuta la curățarea unei mizerii.

Samsung nu este primul care a făcut roboți ca tovarăși de acasă. Sony, de exemplu, a lansat recent API-uri pentru Aibo. Aibo este un câine robot. Aceste API-uri vă permit să faceți servicii și aplicații pentru Aibo, care să-i permită să interacționeze cu dispozitivele inteligente pentru casă. Unele dintre scenariile prezentate sunt destul de asemănătoare cu cele propuse de Samsung cu Ballie.

Sony Corporation este după Hitachi si Panasonic a treia cea mai mare companie japoneză de electronice. Sony a fost fondat în 1946 și are sediul la Tokyo. Este dintre cei mai importanți producători din lume în domeniul electronicelor de consum.

Samsung nu a dat nicio informație despre momentul în care Ballie ar putea ajunge pe piață sau cât ar putea să coste. Dar, deocamdată, cel puțin arată ca un mic robot drăguț care ar putea fi un tovarăș în casă și în jurul casei. Nu știm dacă va avea succes pe piață și dacă este ceva ce merită cumpărat.