Bang & Olufsen Beosound A5 – minimalismul nordic și eleganța italiană

364
Bang Olufsen Beosound A5
Sursa foto: via pocket-lint.com

Scriem din când în când și despre JBL, Harman Kardon sau Bang & Olufsen și dintr-un motiv bine întemeiat. Cele trei celebre mărci sunt subsidiare Samsung Electronics. Bang & Olufsen a privit înapoi la anii 60 pentru cea mai recentă boxă Bluetooth – Beosound A5. Proiectată în colaborare cu duo-ul danez-italian GamFratesi, difuzorul Bang & Olufsen Beosound A5 se inspiră din curbele și nuanțe radiourilor clasice Beolit ​​de altădată.

Bang & Olufsen este controlată de Harman International Industries. Compania Harman a fost fondată în 1980 și are sediul în Stamford, Connecticut, SUA. Harman vinde produsele sub mai mult de 20 de mărci – inclusiv AKG Acoustics, AMX, Crown Audio, Harman/Kardon, Infinity, JBL Lexicon, Mark Levinson, etc. În 2016 Harman International Industries a fost cumpărată de Samsung Electronics.

Dar, să revenim la difuzorul Bang & Olufsen Beosound A5. Dincolo de aspectul său elegant, difuzorul portabil Bang & Olufsen Beosound A5 încorporează toate cele mai recente tehnologii de streaming (AirPlay 2, Beolink multi-room, Chromecast) și conexiuni wireless (Wi-Fi 6 și Bluetooth).

Bang & Olufsen Beosound A5 – performanță și frumusețe absolută

Noua boxă este realizată în două culori – aluminiu antracit negru/stejar închis și aluminiu natural/fibră de hârtie țesută. Să menționăm încă de la început că noul difuzor Bang & Olufsen este certificat pentru protecție la praf și apă cu IP65. Astfel poate fi folosit atât în ​​aer liber, cât și în interior. O baterie reîncărcabilă oferă până la 12 ore de redare a muzicii, mai mult decât suficient pentru melomani. În plus, partea superioară a difuzorului se poate dubla ca încărcător de telefon fără fir.

Este cel mai puternic difuzor portabil de până acum. Bang & Olufsen susține că Beosound A5 este cel mai puternic difuzor portabil al său de până acum. Acesta are o configurație cu patru drivere cu patru căi, cu patru amplificatoare digitale și sunet dinamic la 360°. Puterea totală de ieșire este de 280W. Bang & Olufsen a lansat căști și difuzoare realizate din marmură naturală.

Bang & Olufsen a fost fondată în 1925 în Danemarca de Peter Bang și Svend Olufsen. Este o companie de electronice de larg consum, proiectează și produce produse audio, TV și telefoane. Audi și HP, printre altele folosesc sistemul audio Bang & Olufsen.

Bang & Olufsen Beosound A5 are un singur woofer de 5,25 inch pentru bas, două unități de acționare de 2 inch de gamă medie și un tweeter de de 3/4 inch. Două difuzoare Beosound A5 pot fi conectate împreună pentru a lărgi și mai mult scena sonoră și pentru a crea un sistem stereo. În plus, va primi asociere de proximitate în viitor, pentru a detecta automat un al doilea difuzor.

Noul difuzor este disponibil în două variante

Compatibilitatea cu alte difuzoare compatibile Bang & Olufsen este realizată de platforma Mozart a companiei. Acest lucru, în esență, permite ca software-ul produselor B&O să fie modificat și actualizat în viitor, eliminând astfel nevoia consumatorilor de a cumpăra produse noi foarte des. Noul difuzorul poate fi folosit ca parte a unei configurații B&O multiroom. Există suport și pentru Airplay 2, Chromecast și Spotify Connect. Bluetooth 5.2 este la bord pentru transmiterea muzicii fără fir.

Există, de asemenea, opțiunea de a conecta două difuzoare Beosound A5 împreună prin intermediul platformei Mozart, precum și de a integra difuzorul în sistemul multi-camera Bang & Olufsen smart home.

Bang & Olufsen susține, de asemenea, că difuzorul a fost proiectat pentru a fi întreținut și reparat cu ușurință. În acest fel va avea o durată de viață mult mai lungă. Mai mult, compania daneză promite să producă părți frontale ușor de schimbat în materiale noi și scheme de culori, pentru a schimba lucrurile și mai mult.

Sursă foto: via Homecrux

Prețurile destul de scumpe ale produselor Bang & Olufsen se datorează costului de producție, materialelor premium folosite pentru fabricarea difuzoarelor sale, calității audio și numelui de marcă pe care a reușit să-și creeze de-a lungul anilor. B&O utilizează frecvent aluminiu natural de înaltă calitate, lemn de stejar afumat și oțel inoxidabil de cea mai bună calitate pentru a oferi produse premium.

Bang & Olufsen Beosound A5 este disponibil în versiunea „Nordic Weave” la prețul de 1.049$ / 899£ / 999€. Varianta Beosound A5„Dark Oak” are un preț de 1.149 de dolari / 999 lire sterline / 1.099 euro. Potrivit Pocket-lint, ambele modele sunt deja disponibile în magazinele Bang & Olufsen, atât fizice, cât și online.