Prima bară de sunet Samsung HW-Q950A cu 11.1.4 canale

678

În ultimii ani, Samsung a dezvoltat o gamă largă de soluții audio Hi-Fi de înaltă calitate pentru uz casnic. Televizoarele și barele de sunet Samsung oferă acces la o varietate de conținut care este acum ușor accesibil online. Acum scriem despre prima bară de sunet Samsung HW-Q950A cu 11.1.4 canale

În iunie, barele de sunet Samsung HW-Q950A și HW-Q900A, noile modele de top, au ajuns pe piața europeană. Cu HW-Q950A, Samsung a prezentat prima bară de sunet cu 11.1.4 canale din lume, un sunet surround bogat care oferă utilizatorilor senzația că sunt în centrul acțiunii acustice. Cercetările Samsung continue au contribuit la dezvoltarea tehnologiei, iar apoi feedback-ul utilizatorilor a jucat un rol crucial în reglarea acestora.

Samsung HW-Q950A este impresionant pentru utilizare mixtă, conform SamsungNewsroom. Această bară de sunet vine cu o caracteristică Samsung Auto EQ. Aceasta optimizează automat reproducerea audio pe baza caracteristicilor acustice unice ale camerei dumneavoastră. Cu această funcție activată, bara are un profil de sunet destul de neutru, potrivit pentru majoritatea tipurilor de conținut audio. De asemenea, vine cu o mulțime de funcții de îmbunătățire a sunetului, precum și difuzoare surround discrete.

Samsung HW-Q950A prima bară de sunet din lume cu 11.1.4 canale

Samsung HW-Q950A are un sistem avansat de 11.1.4 canale care oferă sunet surround captivant. Acest lucru este utilizat în scene de acțiune, cum ar fi o urmărire cu mașina sau un avion în aer. Folosind doar patru difuzoare (un difuzor principal, un subwoofer și două difuzoare spate), bara de sunet HW-Q950A oferă un sunet de înaltă calitate.

Sistemele high-end de home theater care creează peisaje sonore tridimensionale constau de obicei din mai multe componente. Cu Samsung HW-Q950A utilizatorii se pot bucura de această experiență sonoră doar cu o bară de sunet. Bara de sunet Samsung are dimensiunile: lăţime 123 cm, înălțime 7 cm și adâncime 13,8 cm.

Prima bară de sunet a fost lansată de Pioneer Electronics din SUA în 2002. Samsung, Bose, Sony și Yamaha sunt lideri în barele de sunet premium. Bara de sunet este un tip de difuzor care emite sunetul dintr-o incintă largă.

Dar ce ziceți de 11.1.4 canale pe Samsung HW-Q950A? Un sistem cu 2 canale constă dintr-un sistem stereo cu un difuzor pe stâng și dreapta, iar un sistem cu 3 canale este completat cu încă un difuzor. Sistemele cu 3.1 canale au un subwoofer suplimentar, în timp ce sistemele cu 5.1 canale sunt echipate și cu două difuzoare spate care pot produce sunet de umplere a încăperii. Sistemele cu 5.1.4 canale sunt caracterizate de două difuzoare cu canale de înălțime suplimentare, pentru un sunet surround tridimensional.

Samsung HW-K950, lansată în 2016, are un sistem cu canale 5.1.4 care putea produce sunet surround tridimensional. Samsung a făcut următorul pas cu HW-N950, care oferă un canal suplimentar cu sistemul său 7.1.4 canale. Modelul HW-Q950T a apărut cu un sistem de canale 9.1.4 capabil să ofere o experiență audio de 360°.

Sunet echilibrat prin reglare automată

În cazul sistemelor home theater, în funcție de dimensiunea camerei, sunetul lor poate fi adesea reflectat de pereți, podea și tavan. Acest lucru poate face ca sunetul să sune diferit de cel prevăzut. Pentru a contracara un astfel de efect, Samsung a dezvoltat funcția SpaceFit Sound. Aceasta adaptează nivelul audio la natura camerei și poate menține ieșirea sonoră a barei de sunet la un nivel ridicat.

Barele de sunet Samsung cu SpaceFit analizează dimensiunea și starea generală a camerei utilizând microfonul integrat și DSP în televizoarele Samsung QLED. Această caracteristică, care poate ajuta la îmbunătățirea sunetului, este susținută de bara de sunet HW-Q700A și de modelele mai recente, precum și de modelele Samsung QLED din seria Q70A.

În plus, barele de sunet din seria HW-Q900A au funcția Auto EQ, care analizează mediul înconjurător printr-un microfon încorporat pe subwoofer în loc să utilizeze microfonul TV. În special, frecvențele joase și tonurile care sunt suprapuse de alte semnale audio pot fi calibrate mai bine. Funcția este disponibilă pentru diferite modele de televizoare mai vechi și mai noi de la Samsung.

Bare de sunet Samsung din seria S

Samsung a lansat și bare de sunet din seria S. Noul soundbar din seria S are un difuzor central și deci un canal mai mult decât sistemele cu patru canale ale modelelor anterioare. Soundbar-urile din seria S au un design elegant, all-in-one, se împerechează perfect cu diferitele televizoare Samsung, pentru un sunet panoramic care ajunge în toate colțurile camerei.

Seria impresionează prin designul său minimalist și suprafața elegantă. Cu barele de sunet care nu au un difuzor central, se poate întâmpla ca spectatorii de la margine să audă doar sunetele care le sunt cele mai apropiate. Cu difuzorul suplimentar din mijlocul noii bare de sunet, utilizatorii se pot bucura de un sunet plin de cameră. În viitor, Samsung intenționează să extindă tehnologia Q-Symphony la alte bare de sunet din portofoliul său. Tehnologia oferă sunet 3D care poate fi adaptat la conținut diferit.