Bateria de 4.500mAh de pe Galaxy S21 FE va fi produsă de LG

373
Bateria de 4500mAh de pe Galaxy S21 FE va fi produsa de LG
Sursa Foto: androidheadlines.com

Samsung este cel mai mare brand de smartphone-uri din lume și a lansat zeci de alte dispozitive mobile Galaxy. Pe lângă telefoane mai sunt incluse aici tablete, ceasuri inteligente, căști wireless și altele. Anul acesta Samsung va lansa și un smartphone Galaxy S21 FE în viitorul apropiat, am mai scris despre el. În ceea ce privește pe Galaxy S21 FE, au fost și vor mai fi zvonuri, iar ultimele informații provin din Coreea.

Potrivit site-ului tehnic TheElec, viitorul Samsung Galaxy S21 FE va fi echipat cu o baterie de 4.500mAh. Știam despre această capacitate a bateriei, dar acum aflăm un lucru nou. Bateria din acest model destinat fanilor va fi produsă de compania LG Electronics.

Samsung Galaxy S21 FE cu baterie produsă de LG

În materie de baterii LG Electronics este principalul concurent din Coreea de Sud pentru Samsung SDI. Conform site-ului Rprna, compania LG va produce baterile pentru Samsung Galaxy S21 FE la uzina sa din Nanjing, China. În plus, o altă companie sud-coreeană – ITM Semiconductor, va primi și ambala acele celule ale bateriei la fabrica sa din Vietnam. ITM Semiconductor este responsabilă și pentru circuitul de protecție a bateriei.

Luna trecută, LG Electronics a anunțat oficial că va părăsi piața smartphone-urilor pentru a se concentra asupra altor domenii. Este vorba despre electrocasnice și roboți, dar va continua să furnizeze componente altor producători de smartphone-uri. Furnizarea de baterii pentru modelul Galaxy S21 FE este primul pas în acest sens.

LG Chemical este cea mai mare companie chimică coreeană. Compania are opt fabrici în Coreea de Sud și o rețea de 29 de locații comerciale în 15 țări. Este un jucător important pe piața bateriilor EV și a sistemelor de stocare a energiei.

Merită menționat faptul că LG Energy Solutions, filială a LG Chem, a mai furnizat baterii pentru unele dispozitive Samsung. Au primit baterii mai multe din modelele din seriile Galaxy A și Galaxy M. LG Energy a produs și baterii pentru seria Galaxy S10 și componente de baterii pentru seria Galaxy Note 10.

Pentru a reduce costul telefonului destinat fanilor, Samsung a decis să utilizeze baterii LG Energy Solution. În plus, potrivit informațiilor, compania intenționează să utilizeze baterii ATL pentru Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3, care vor fi lansate împreună cu Galaxy S21 Fan Edition.