Noi baterii EV prezentate de Samsung SDI la IAA Transportation în Germania

212
Noi baterii EV prezentate de Samsung SDI
Sursa foto: via ultimatepocket.com

Samsung SDI colaborează cu mai mulți producători de mașini din întreaga lume, cum ar fi Volkswagen, BMW și Stellantis. Acestora Samsung SDI le furnizează baterii EV pentru pentru vehiculele lor electrice de pasageri (EV – electric vehicle). Dar în același timp, subsidiara Samsung Electronics vrea să furnizeze baterii și pentru vehiculele electrice comerciale.

În acest fel, Samsung SDI a prezentat la IAA Transportation din Hanovra, Germania, cele mai recente tehnologii de baterie pentru vehicule electrice comerciale. Evenimentul IAA Transportation 2022 din Hanovra are loc între 20 și 25 septembrie și este o expoziție internațională pentru vehicule comerciale. International Automobile Exhibition (IAA) este printre cele mai mari expoziții auto. Peste 2.100 de companii și mărci din 48 de țări au expus pe o suprafață de peste 280.000 m² la ultima ediție a târgului. La expoziția din acest an participă peste 1.400 de expozanți.

Noi baterii EV prezentate de Samsung SDI la IAA Transportation 2022

Samsung SDI a prezentat celule de baterie prismatice cu conținut ridicat de nichel. Aceste baterii sunt fabricate cu o tehnologie proprie de nanocompozit siliciu-carbon, care este concepută pentru a îmbunătăți intensitatea energiei, viteza de încărcare și durabilitatea. Acest stand Samsung SDI a fost deschis doar companiilor la evenimentul IAA (Internationale Automobil-Ausstellung) de la Hanovra. Recent Samsung SDI (SDI – Samsung Digital Interface) a declarat cele mai bune rezultate din istorie în Q2 2022.

Compania are expuse la Centrul de Expoziții de la Hanovra și baterii scalabile. Acestea au fost concepute pentru a fi personalizate pentru modelele individuale de vehicule comerciale. Acest tip de baterii a atras atenția participanților, producătorilor de vehicule electrice de persoane, dar și de marfă. Samsung SDI și-a prezentat foaia de parcurs pentru viitoarele baterii prismatice și cilindrice, care includeau bateriile fără cobalt, precum și despre viitoarele baterii cu stare solidă.

Centrul de Expoziții de la Hanovra este al doilea cel mai mare centru expozițional din lume. Are o suprafață acoperită de 392.453 m², suprafață deschisă de 58.000 m², 24 de săli de expoziție și 35 de săli de evenimente.

Vehiculele electrice mari, camioanele și autobuzele, au nevoie de 8-13 ori mai multe baterii decât o mașină electrică de pasageri. De aceea aceea segmentul de vehicule electrice comerciale este o piață foarte tentantă pentru furnizorii de baterii, potrivit Ultimatepocket. Potrivit MarketsandMarkets, o firmă de cercetare de piață, dimensiunea pieței vehiculelor comerciale este de așteptat să crească de la 3.53.000 de unități în 2022 la 31.44.000 de unități în 2030, cu o rată anuală de creștere de 31,4%.