Samsung SDI a avut cele mai bune rezultate înregistrate vreodată în Q2 2022

252
Samsung SDI
Sursa foto: Samsung SDI

Samsung SDI a declarat vineri că a înregistrat un nivel record de venituri și vânzări în Q2 2022. Acest lucru s-a datorat vânzărilor foarte mari de baterii pentru vehicule electrice – electric vehicles (EV). Veniturile au atins 429 de miliarde de woni (~330,4 milioane de dolari) în perioada aprilie-iunie. Cifra este în creștere cu 45,3% față de aceeași perioadă din anul trecut.

Vânzările au ajuns la 4,74 trilioane de woni (~3.637 miliarde USD), tot în creștere cu 42,2% față de anul precedent. Cifrele înregistrate în trimestrul doi sunt cele mai mari de până acum pentru producătorul de baterii din Coreea de Sud. Venitul său net a crescut, de asemenea, cu 42% pe an, la 409,2 miliarde de woni (~314 milioane de dolari). Profitul operațional a fost cu 5,9% mai mare decât estimarea medie, potrivit sondajului Yonhap Infomax, citat de The Korea Herald.

Samsung SDI a realizat profit foarte mare în Q2 2022

Vânzările de baterii auto au crescut, conduse de produse cu valoare adăugată mare, inclusiv Gen.5, pe fondul cererii puternice”. A spus Samsung SDI într-un comunicat. „Vânzările de baterii ESS (Energy Storage Systems) au crescut, de asemenea, datorită cererii mai mari de stocare a energiei. În acest fel profitabilitatea s-a îmbunătățit”.

Subsidiara Samsung Electronics, Samsung SDI, care include baterii și sisteme de stocare a energiei (ESS), a înregistrat vânzări de 4,71 trilioane de woni (~3,613 miliarde USD), în creștere cu 50,1% față de anul precedent. Profitul operațional a crescut cu 45,2%, la 244,9 miliarde de woni (~188 miloane de dolari).

Bancnota de 100$ are un cost de producție de 15,5 cenți. O bancnotă de 100$ este înlocuită la fiecare 15 ani. 75% din bancnotele de 100 de dolari sunt deținute la nivel internațional, nu în SUA! Hârtia bancnotei este compusă din 25% in și 75% bumbac.

Sectorul materialelor electronice care acoperă componentele semiconductoare și de afișare a înregistrat o creștere a vânzărilor cu 7,5% față de anul precedent, profitul operațional fiind în creștere cu 45,4% față de un an în urmă.

Samsung SDI a prognozat o creștere și în a doua jumătate a acestui an. Compania se bazează pe cererea de baterii de dimensiuni medii până la mari utilizate în vehiculele electrice și pe cererea solidă pentru ESS, pe fondul prețurilor mai mari ale petrolului și a unui impuls global pentru energie verde. Recent Samsung a decis deschiderea unei noi fabrici de baterii electrice de 1,3 miliarde USD în Malaezia.

De asemenea, se așteaptă vânzări solide pentru bateriile cilindrice mai mici. Și aici, subsidiara Samsung dă exemplu cererea de instrumente de mobilitate, cum ar fi bicicletele electrice, care va continua să crească în partea a doua a anului.