Seriile Galaxy A și Galaxy M posibil cu baterii de la LG Energy Solution

221
Telefoanele din seria Galaxy A si Galaxy M ar putea folosi baterii LG
Sursa Foto: via phonearena.com

Samsung ia în considerare să cumpere baterii de la LG Energy Solution pentru smartphone-urile sale entry-level și mid-range. Informația a apărut ieri în presa sud-coreeană. Deși ar putea suna ciudat pentru mulți, aceasta nu este prima dată când Samsung se bazează pe LG pentru o componentă crucială folosită în smartphone-urile sale.

Începând cu 2019 mai multe modele din seriile Galaxy S și Galaxy Note au fost alimentate cu baterii fabricate de LG. Potrivit PhoneArena, Samsung caută o modalitate de a diversifica sursele de achiziție pentru unele componente ale telefoanelor sale și de a reduce costurile cât mai mult posibil. Acum Samsung vrea să folosească baterii de la LG Energy Solution pentru telefoanele din seriile Galaxy A și Galaxy M.

Baterii LG Energy Solution pentru seriile Galaxy A și Galaxy M

Până acum, Samsung a folosit baterii de la Amperex Technology Limited din China, BYD și Navitasis pentru telefoanele sale din gama joasă și medie. Din cauza recentei reizbucniri a virusului COVID-19, marile orașe din China au fost iarăși închise. Deoarece problemele de aprovizionare persistă din cauza blocajelor din China, un efort de diversificare asigură compania Samsung că producția nu se confruntă cu nicio întrerupere.

Astfel, Samsung își reia colaborarea cu LG în privința bateriilor pentru telefoanele sale Galaxy A și Galaxy M. Aparent, aceste baterii vor fi produse la fabrica LG Energy Solution din Nanjing din China. Odată ce bateriile sunt gata, vor ajunge pentru asamblarea finală în Vietnam. Aici, la ITM Semiconductor, vor fi ambalate și livrate fabricilor de smartphone-uri Samsung. În Vietnam compania produce marea majoritate a smartphone-urilor sale.

Vietnam, oficială Republica Socialistă Vietnam, este una dintre cele mai capitaliste state din zonă! Împăratul Minh Mang a avut 500 de soții, 143 de copii și peste 700 de concubine. Vietnam este al doilea exportator de cafea și orez din lume.

Acesta este cel mai recent dintr-un șir de evoluții a diviziei de smartphone-uri a companiei coreene. Samsung se aprovizionează cu diferite componente de la furnizori terți în loc de firmele sale surori. De asemenea, compania folosește din ce în ce mai multe procesoare de la alte mărci, mai degrabă decât procesoarele Exynos. Toate aceste  măsuri au fost luate de Samsung pentru a reduce prețurile.

Telefoanele din seria Galaxy A au avut o contribuție importantă la cota de piață Samsung din ultimele luni. Prin această mișcare, baterii de la LG Energy Solution, Samsung vrea să se asigure că ritmul producției acestei serii va fi menținut.