Bateriile pe Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Flip 4 vor fi de la trei furnizori

192
Bateriile pe Galaxy Z Fold 4 si Galaxy Flip 4 vor fi de la trei furnizori
Sursa foto: phonearena.com

Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4 vor fi lansat pe 10 august, dată confirmată de Samsung. Cele două telefoane mobile vor ajunge la vânzare pe tarabe în data de 26 august, după o perioadă de pre-comenzi. Ca una dintre modalitățile de a scădea prețurile telefoanelor pliabile, Samsung va avea nu unul sau doi, ci trei furnizori de baterii pentru producția de Fold 4 și Flip 4.

Conform colegilor noștri de la PhoneArena, telefoanele vor fi livrate cu baterii Samsung, LG sau ATL. Samsung a ales să folosească bateriile Amperex Technology Limited (ATL) în telefoanele sale pliabile din motive de legate de costuri și prețul final de vânzare cu amănuntul, cât și de calitatea pachetelor de baterii menționate. ATL este unul dintre cei mai mari producători de baterii pentru electronice de larg consum și un furnizor Apple iPhone.

Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Flip 4 cu baterii produse de Samsung, ATL și LG

De când parteneriatul cu ATL s-a materializat, va fi prima dată când Samsung va folosi alte baterii decât cele de la subsidiara sa SDI pentru telefoanele sale pliabile. Se pare că LG Energy a fost de asemenea aruncat în amestec ca furnizor de baterii Samsung. Acum mai multe modele Galaxy S, Galaxy A și Galaxy M sunt deja echipate cu baterii produse de ATL.

Se zvonește că prețurile pentru noile pliabile vor fi mai mici decât la Fold 3 și Flip 3. Diversitatea furnizorilor de baterii pentru noile telefoane pliabile Samsung poate fi văzută ca o modalitate de a reduce costurile. Concurența dintre Samsung SDI, LG Energy și Amperex Technology Limited (ATL) va scădea prețurile bateriilor viitoarelor pliabile și implicit și costul total al telefoanelor.

Amperex Technology Limited (ATL) este un producător chinez de baterii fondat în 1999. Are sediul în Hohg-Kong și unități de producție în China. Produce baterii pentru smartphone-uri, tablete, drone, smartwatch-uri, roboți, etc.

Precomenzile Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4 vor începe imediat după evenimentul Galaxy Unpacked din 10 august. Vor dura până vineri, 26 august, când Samsung va lansa la vânzare la nivel global cele două telefoane pliabile. Perioada de pre-comandă va fi însoțită, ca de obicei, de diferite reduceri de preț, bonusuri și facilități oferite de Samsung. Deocamdată nu știm în ce constă acestea.