Bateriile Samsung pe bază grafen vor fi gata la timp pentru Note 10

1267

În noiembrie anul trecut, Samsung a primit un brevet de invenție pentru un model de baterie pe bază de grafen. Samsung a brevetat această tehnologie în Statele Unite și Coreea de Sud. Acest tip de tehnologie cu bile de grafen ar putea duce la fabricarea unor baterii cu o capacitate enormă, cu 45% mai mare decât cele actuale de litiu-ion.

După o perioadă de dezvoltare și testare, un expert din domeniu susține că bateriile pe bază de grafen sunt realizate în mod efectiv. Expertul specifică faptul că „am primit un mesaj pur și simplu asigurând că dezvoltarea a fost finalizată„. Conform PhoneArena, de unde provine informația, acestea ar putea chiar să ajungă pe dispozitive încă din anul viitor.

Această tehnologie revoluționară ar putea fi integrată în smartphone-uri Samsung începând din 2019. Bineînțeles că toți ochii se îndreaptă spre Samsung Galaxy Note 10. După cum am menționat mai sus, unul dintre principalele avantaje este capacitatea lor mult mai mare, aproape dublă. Cu toate acestea, aceste celule pot fi încărcate de aproximativ 5 ori mai repede decât cele aflate momentan în uz.

Aceasta înseamnă că, în timp ce o baterie de litiu-ion poate dura o oră pentru a fi încărcată, cele pe bază de grafen ar putea atinge același nivel de încărcare în doar 12 minute. Mai mult, merită menționat faptul că, în ciuda ratei de încărcare mai rapide, bateriile de grafen nu se deteriorează așa repede.

Bateriile pe bază de grafen sunt mai ieftine decât cele Li-Ion

Odată ce producția de baterii pe bază de grafen începe să crească, acestea se pot dovedi, mai ieftine decât actualele soluții. De asemenea, s-a stabilit că cele cu bile de grafen sunt și mai ecologice. În cele din urmă și poate cea mai bună caracteristică este că acestea nu pot exploda. La urma urmei, acest lucru va evita orice scenarii de tip Galaxy Note 7. Cert este că această nouă tehnologie va ajunge în viitorul apropiat pe mai multe telefoane Samsung.

Telefoane Kosher. Există restricții religioase care, prin unele interpretări, se aplică și telefoanelor mobile. Unele organizații religioase din Israel au voie doar cu telefoane care au caracteristici restrânse. Nu au acces la internet sau capacități de mesaje text. Telefoanele cu astfel de caracteristici au aprobare de la rabin pentru a fi utilizate în Israel și în alte părți de evreii ultra-ortodocși.

În momentul de față, este neclar când Samsung va începe să utilizeze noile baterii în interiorul smartphone-urilor sale. Tehnologia ar putea fi integrată în Galaxy S10, care va fi anunțat la începutul anului 2019. Sau poate în Galaxy Note 10 sau Galaxy S11. Având în vedere strategia actuală a brandului, aceste baterii ar putea intra și într-un model din gama medie, cum ar fi Galaxy A.

Cu toate acestea, se pare că Galaxy Note 10 este primul candidat. În acest caz, atât durata de viață a bateriei, cât și viteza de încărcare a modelului Note 10 va depăși tot ce este actualmente pe piață.