Bixby ar putea primi funcții AI asemănătoare cu ChatGPT

80
Samsung Bixby ChatGPT
Sursă foto: PhoneArena

Bixby a fost lansat de Samsung cu seria Galaxy S8 și de atunci compania Samsung l-a îmbunătățit permanent. Totuși, Bixby nu a ajuns la nivelul lui Siri sau Google Assistant. Cu toate acestea asistentul Samsung nu este de neglijat, el este folosit și în electrocasnicele și televizoarele Samsung. Acum am aflat că majordomul Samsung ar putea obține noi abilități, funcții AI asemănătoare ChatGPT și va deveni mai inteligent în viitor.

AI generativ este subiectul în aceste zile, iar majoritatea companiilor de tehnologie lucrează la introducerea lui pe dispozitivele lor. Samsung este una dintre companiile care folosește deja inteligența artificială generative în dispozitivele sale, sub forma Galaxy AI din seria Galaxy S24. Compania Samsung vrea să redefinească rolul lui Bixby cu funcții Galaxy AI. Nu este clar în acest moment dacă Bixby se va transforma într-un chatbot AI conversațional cu drepturi depline, cum ar fi ChatGPT.

„Odată cu apariția tehnologiei AI generative și LLM (large language model – model de limbă mare), trebuie să redefinim rolul lui Bixby. Astfel asistentul poate fi echipat cu AI generativă și să devină mai inteligent în viitor”. A spus Won-joon Choi, vicepreședintele executiv al afacerii mobile Samsung, într-un interviu acordat CNBC, potrivit PhoneArena.

Bixby este asistentul digital al Samsung, lansat în 2017. Este asemănător cu Google Assistant și Siri de la Apple. Galaxy AI a fost acum introdus într-o mulțime de aplicații și servicii Samsung, dar încă nu a venit la asistent, acolo unde AI generativă chiar are sens să fie prezentă. Directorul Samsung nu a dat o cronologie în care Bixby ar putea obține funcții AI generative, dar a spus că Samsung „muncește mult” pentru acest lucru.

ChatGPT (Chat Generative Pre-trained Transformer) este un chatbot lansat de OpenAI în noiembrie 2022. OpenAI are în prezent o valoare de piață de 80 miliarde de dolari. ChatGPT este blocat China, Iran, Coreea de Nord și Rusia.

Până acum, nu există detalii suplimentare cu privire la modul în care Samsung plănuiește să încorporeze tehnologia AI în Bixby. Nu este clar dacă Bixby va deveni un chatbot AI cu drepturi depline precum ChatGPT. Anterior, Samsung a declarat că nu va renunța la asistentul său, Galaxy AI va coexista cu Bixby pe telefoanele Galaxy.

Perspectiva pare frumoasă pentru Bixby în acest moment. Dacă Samsung va integra capabilități Galaxy AI în asistent ar fi un moment esențial în evoluția sa. Prin modernizarea Bixby cu AI generativă avansată, Samsung își propune să redefinească rolul asistentului, făcându-l mai inteligent, mai intuitiv și capabil să ofere experiențe conversaționale îmbunătățite.