Samsung nu va renunța la Bixby după apariția Galaxy AI

164
Samsung Bixby Galaxy AI
Sursa foto: androidauthority.com

Punctul central în cadrul lansării telefoanelor Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra a fost Galaxy AI. Nu era clar ce rol va juca asistentul inteligent Samsung Bixby în viitor după apariția Galaxy AI și Gemeni AI. Compania Samsung susține că, în ciuda apariției AI, asistentul digital este încă activ și va continua să fie îmbunătățit.

Dacă ai crede că Galaxy AI va semnifica sfârșitul pentru Bixby, așa cum Copilot și Bing Chat au însemnat sfârșitul pentru Cortana, ai greși. Se pare că Samsung se va ocupa de asistentul său digital în continuare pentru mai mult timp. Compania nu a specificat în mod concret ce înseamnă acest lucru.

Când a fost întrebat despre Bixby, Samsung a spus clar că asistentul său inteligent este activ și va lucra împreună cu Galaxy AI. De asemenea, compania a adăugat că Bixby va continua să fie îmbunătățit și să primească noi sarcini în viitor.

Samsung a anunțat Galaxy AI în noiembrie 2023 și a introdus pe deplin software-ul în timpul recentului eveniment Galaxy Unpacked. Potrivit AndroidAuthority, compania spune că soluția hibridă Galaxy IA și Samsung Bixby pe dispozitiv și bazată pe cloud oferă „comunicare fără bariere, productivitate simplificată și creativitate fără restricții”. Fiind una dintre caracteristicile evidențiate ale Galaxy S24, acesta poate fi utilizat într-o varietate de moduri, de la răspunsul la întrebări până la editarea imaginilor și multe altele. Totuși, unele dintre capacitățile Galaxy AI sau Gemeni AI se intersectează cu capacitățile asistentului inteligent Bixby. Inevitabil se naște întrebarea despre viitorul asistentului digital Samsung.

Primul asistent inteligent modern instalat pe un smartphone a fost Siri. A fost introdus ca o caracteristică a telefonului iPhone 4S pe 4 octombrie 2011. Vocea originală americană a lui Siri a fost înregistrată în iulie 2005 de Susan Bennett.

Bixby a fost un asistent digital util, chiar dacă nu a fost la nivelul celorlalți asistenți inteligenți de pe piață. Totuși, de-a lungul anilor, tot mai multe produse Samsung au început să accepte Alexa și Google Assistant. Astfel a părut că majordomul Samsung are nevoie de ajutor. Și acum, că Galaxy AI este aici, s-ar părea că existența lui Bixby este amenințată. Unii utilizatori ar putea spune că probabil este mai bine ca asistentul digital Samsung să fie dat la o parte, dar se pare că Samsung nu vrea acest lucru.

Samsung spune că Bixby poate fi considerat o caracteristică în Galaxy AI. Compania a menționat la CES 2024 că AI va juca un rol în a ajuta SmartThings și Bixby să lucreze împreună. De exemplu, Samsung spune că Bixby poate direcționa automat comenzile către cele mai potrivite dispozitive, în funcție de locația dvs. și de activitățile pe care le desfășurați.