Bixby vine la ceasurile Gear S3 și Gear Sport, înlocuiește S Voice

842
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Bixby este un asistent inteligent de la care fanii Samsung au avut mari așteptări și încă mai au. Dar înainte de a apărea Bixby, Samsung a avut un alt asistent vocal inteligent – S Voice. Compania Samsung a luat acum decizia de a întrerupe S Voice. Nu va mai funcționa pe dispozitivele care îl au începând cu 1 iunie 2020.

Samsung a decis să înlocuiască S Voice cu Bixby pe două ceasuri inteligente, pe Galaxy S3 și Gear Sport pentru a fi mai precis. Lansate în 2016, atât Samsung Gear S3 Classic cât și Gear S3 Frontier au venit cu acest asistent de voce. Funcția poate fi folosită pentru a primi răspunsuri la întrebări, pentru gestiona programul, pentru a seta memento-uri, alarme și multe altele doar cu comenzi vocale. Samsung Gear Sport din 2017 a venit și el cu S Voice.

Momentan smartphone-urile și tabletele cu S Voice nu vor primi Bixby

Asistentul inteligent Bixby a debutat cu Samsung Galaxy S8 și S8+ și a fost o actualizare majoră pentru asistentul de voce. Acum, cu o viitoare actualizare de software, cele două modele de Gear S3 și Gear Sport vor primi pe Bixby. Ambele smartwatch-uri sunt pe lista dispozitivelor care vor pierde suportul pentru S Voice, conform r2.community.samsung. În timp ce smartphone-urile și tabletele nu vor primi Bixby, Samsung spune că viitoarea actualizare software pentru Gear S3 și Gear Sport va înlocui S Voice cu Bixby.

Cei care dețin ceasurile inteligente care au venit după cele amintite mai sus nu trebuie să-și facă griji. Bixby este deja disponibil pe Galaxy Watch și Galaxy Watch Active, în timp ce toate cele mai recente ceasuri inteligente Samsung vin cu Bixby direct din cutie.

Bixby a fost numit după Jerome Bixby, fost scriitor american de science-fiction care a scris mai multe episoade din Star Trek. Bixby a fost conceput cu un omolog feminin, Kestra. Numele Bixby și Kestra sunt asociate în mod direct sau indirect, cu Star Trek.

Nu este clar exact când compania va lansa această actualizare software pentru Samsung Gear S3 și Gear Sport. Cel puțin cei care dețin aceste ceasuri inteligente pot fi siguri că vor putea folosi Bixby după ce S Voice va fi întrerupt mai târziu în acest an.

Au mai fost informații că Samsung va renunța la vechiul său asistent de voce. Nu a fost cu adevărat predecesorul lui Bixby, întrucât asistentul de voce nu a fost de conversație, cu toate acestea a putut efectua comenzile vocale primite. Încă de la lansarea lui Bixby în 2018, Samsung a încetat să mai livreze S Voice cu dispozitivele mai noi.