Bixby Routine+, un nou mod avansat pe Samsung Good Lock

524
Bixby Routine un nou mod avansat pe Samsung Good Lock
Sursa Foto: Andrew Martonik / Android Central

Samsung a lansat un nou modul Good Lock pentru a adăuga rutine mai avansate la asistentul său inteligent. Bixby Routine+ permite utilizatorilor să personalizeze rutine bazate pe locație sau să înregistreze acțiuni pe ecran pentru a efectua cu anumite aplicații. Noul modul este disponibil acum pentru smartphone-urile Samsung care rulează One UI 3.1.

Bixby Routine+ acționează ca o extensie a Bixby Routines, care permite proprietarilor celor mai bune telefoane Samsung să configureze anumite criterii pentru a declanșa diferite acțiuni. Routines+ îl duce pe Bixby la un alt nivel oferind utilizatorilor mai mult control asupra declanșatoarelor și acțiunilor pe care le va efectua.

Bixby Routine+ o noutate în Samsung Good Lock

Acțiunile bazate pe locație au acum o altă dimensiune prin setarea anumitor butoane sau taste pentru a-și schimba funcția în funcție de locația utilizatorului. Prin urmare, apăsarea lungă a unui buton fizic poate deschide o aplicație în timp ce sunteți acasă. În schimb, aceeași apăsare va deschide o altă aplicație în timp ce lucrați. De asemenea, utilizatorii pot configura o înregistrare a acțiunilor pe care doresc să le efectueze dispozitivul. Touch Macro va înregistra acțiuni și gesturi tactile pentru o aplicație și le va salva pentru a fi declanșate ulterior.

Bixby Routine+ extinde, de asemenea, utilizarea senzorului de amprentă. Astfel poate fi comandat Bixby să deschidă un anumit site web sau aplicație când telefonul este deblocat, în funcție de degetul pe care îl utilizați pentru a debloca dispozitivul. S Pen primește noi funcții Air Action, care pot fi atribuite pentru a face lucruri diferite. Această caracteristică nu este disponibilă pentru Galaxy S21 Ultra, deoarece funcția necesită un S Pen activat Bluetooth. În schimb este o veste bună pentru proprietarii de Galaxy Note 20 Ultra.

Google Assistant a fost lansat folosind vocea lui Kiki Baessell. Este aceeași actriță a cărei voce a fost folosită și pentru Google Voice în 2010. În octombrie 2019, Google a anunțat că vocea actriței Issa Rae a fost adăugată la Google Assistant ca voce opțională.

În cele din urmă, Bixby Routine+ poate declanșa o alertă vocală personalizată, potrivit AndroidCentral. De exemplu, pentru a informa utilizatorii despre bateria descărcată, ceea ce este excelent pentru accesibilitate. Rutinele Google Assistant sunt deja destul de la îndemână, dar fanii asistentului Bixby se vor bucura de aceste noi rutine. În caz contrar, puteți oricând să dezactivați complet Bixby, deoarece dispozitivele Samsung pot alege ce asistent să utilizeze. Noul mod Routine+ este disponibil numai pe smartphone-urile Samsung care rulează One UI 3.1.