Compania BlackRock Inc. din SUA, are peste 5% din Samsung Electronics

1013

Compania americană BlackRock Inc., cel mai mare manager de active din lume, și-a sporit participația la Samsung Electronics Co. Acum compania din Statele Unite are peste 5% din acțiunile Samsung, pariind pe cererea de semiconductori de memorie. Este prima dată când compania americană de gestionare a investițiilor globale deține peste 5% din Samsung Electronics.

BlackRock a anunțat oficial pe 7 februarie că deține în prezent o participație de 5,03% sau 300.391.061 acțiuni la Samsung. Compania a cumpărat încă 2,108,161 acțiuni pe 28 ianuarie după anunțarea dreptului de proprietate asupra a 298.282.900 acțiuni pe 25 ianuarie. Prin urmare, BlackRock deține în prezent acțiuni Samsung Electronics în valoare de 12,45 miliarde USD în total, pe baza prețului de închidere al bursei din 7 februarie.

BlackRock este cea mai mare companie de administrare a fondurilor din lume, cu active în valoare de 6 trilioane USD. BlackRock operează la nivel global cu 70 de birouri în 30 de țări și are clienți în 100 de țări. Compania și-a mărit participația la Samsung Electronics, pariind pe creșterea cererii de semiconductori, potrivit BusinessKorea. Samsung Electronics a înregistrat o scădere a vânzărilor și a profitului operațional cu 10,6%, respectiv 28,7%, față de anul trecut și trimestrul al patrulea al anului trecut, datorită cererii lente a cip-urilor de memorie.

Experții economici estimează o creștere puternică a acțiunilor Samsung

Cu toate acestea, experții de piață se așteaptă ca cererea de cip-uri de memorie să crească după Q2 2019. În special datorită comercializării dispozitivelor mobile 5G, a cererii mai mari din sectorul tehnologiei informației și inteligenței artificiale.

BlackRock Inc. este o corporație americană de gestionare a investițiilor la nivel global. A fost fondată în 1988 și are sediul în New York. BlackRock este astăzi cel mai mare manager de active din lume, cu 5.980 miliarde $ în active administrate (decembrie 2018). Datorită puterii sale financiare și a dimensiunilor activelor, BlackRock a fost numită cea mai mare bancă din umbră din lume.

Faptul că prețul acțiunilor Samsung a depășit 44 USD după împărțirea dividentelor și apoi a scăzut la 35 $ a făcut ca firma BlackRock să investească în Samsung Electronics. Compania americană este ferm convinsă că acțiunile Samsung sunt momentan subevaluate. BlackRock crede că gigantul de electronice din Coreea de Sud își va îmbunătăți serios performanța în viitor. Momentan vânzările companiei Samsung au încetinit pe fondul unei scăderi temporare a cererii de semiconductori.

Cu aceste noi acțiuni BlackRock a devenit al treilea cel mai mare acționar al Samsung Electronics. Cel mai mare acționar este National Pension Service of Korea – Fondul Național de Pensii din Coreea de Sud. Acesta deține o participație de 9,25% din acțiunile Samsung. Samsung Life Insurance Co., cu o participație de 8,24% este al doilea acționar la Samsung Electronics.

Cu toate acestea, compania din SUA, BlackRock nu intenționează să participe la deciziile și administrarea  firmei Samsung Electronics. Compania americană a spus: „Am achiziționat acțiunile pur și simplu pentru investiții. Nu vom desfășura niciun fel de activități pentru a ne exercita drepturile de administrare sau participare la funcționarea companiei”.