BMW iNEXT cu o tehnologie de contol telematic 5G de la Samsung

572
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

La CES 2020, Samsung împreună cu BMW au prezentat noi abordări pentru privind mobilitatea viitorului cu primul 5G TCU (Telematics Control Unit) din lume. BMW a anunțat că BMW iNEXT din 2021 va fi prima mașină din lume care va fi echipată cu această tehnologie de la Samsung și HARMAN. Cele două companii au fost de mult timp un partener al grupului BMW. Acum HARMAN și Samsung vor ajuta producătorii de automobile să dezvolte inovații vitale pentru a satisface nevoile în continuă schimbare ale pieței auto.

Pe măsură ce intrăm în noul deceniu al realității de conducere autonomă, vedem oportunități deosebite de a experimenta multe funcții ale telefonului inteligent care permit această nouă eră a mobilității”. A declarat Young Sohn, președintele și directorul strategiei Samsung Electronics și președintele consiliului de administrație al HARMAN.

Una dintre principalele tehnologii este 5G. Latența scăzută, densitatea masivă și viteza de descărcare super-rapidă 5G permit noi capacități și experiențe pentru sistemele de conducere autonomă. Așteptăm parteneriatul cu BMW pentru a aduce tehnologia Samsung 5G TCU la următoarea generație de mașini„.

Samsung și HARMAN parteneri cheie pentru BMW

De aproape 30 de ani, Samsung și HARMAN au fost parteneri cheie pentru grupul BMW”. A spus Klaus Frölich, membru în Consiliul de administrație al BMW. „În 2021 vom lansa BMW iNEXT, prima mașină din lume cu tehnologie 5G Samsung. Împreună, putem conecta perfect mașina la lumea clienților noștri și nu numai„.

ADAS – Advanced Driver-Assistance Systems a fost proiectat ca o interfață între om și mașină. Poate detecta obiecte și alerta șoferul asupra condițiilor de drum periculoase. În unele cazuri, încetinește sau oprește vehiculul. Poate face diferența între un taxi sau o mașină de poliție, între o ambulanță sau un camion.

Samsung și HARMAN au prezentat tehnologiile de bază ale automobilelor la CES 2020. Vor fi pe BMW iNEXT. Este vorba de ADAS, AI, semiconductoare, memorii, baterii, interfață de utilizator, sunet, experiențe pentru șoferi și 5G. Telematics Control Unit – TCU 5G reunește unele dintre aceste tehnologii cheie. Leagă rețelele externe la sistemele electronice de bord și oferă informații esențiale, în timp real, șoferilor într-o serie de situații rutiere.

Unele dintre capabilitățile cheie pe BMW iNEXT includ descărcarea hărților HD de înaltă rezoluție în timp real și V2X, pentru a oferi șoferului o evaluare a riscurilor și diferite informații. În plus, Samsung și-a prezentat noua tehnologie de antenă conformală, care poate fi integrată cu 5G TCU. Aceasta va fi un înlocuitor pentru antena convențională de rețea pentru mașină și suportând conexiuni mai stabile de rețea.