BOE nu îndeplinește standardele OLED pentru iPhone 15, Samsung intervine

307
BOE nu indeplineste standardele OLED iPhone 15
Sursa foto: via sammobile.com

Seria Apple iPhone 15 urmează să fie lansată în cursul acestui an. Potrivit unor informații de la ziarul sud-coreean TheElec, Samsung plănuiește să înceapă producția de ecrane OLED pentru iPhone 15 cu o lună mai repede. Acest lucru se datorează retragerii bruște din proiect a companiei BOE. Producătorul chinez a avut probleme cu standardele impuse de Apple la ecranele OLED pentru viitoarele sale telefoane.

Au fost informații la începutul acestui an care spuneau că Samsung Display ar putea pierde în fața BOE comenzile de ecrane OLED pentru Apple iPhone 15. Cu toate acestea, acum BOE se confruntă cu probleme de producție și calitate cu OLED-urile sale. Nu este prima data când BOE are astfel de probleme. În acest fel Samsung Display va începe să producă ecrane OLED pentru iPhone 15 mai devreme decât era anticipat.

Apple a cerut companiei BOE să înceapă producția de panouri OLED pentru modelul de bază iPhone 15. La fel ca iPhone 14, aceste ecrane trebuiau să aibă o crestătură în partea de sus. Potrivit SamMobile, care citează surse sud-coreene, BOE are probleme la fabricarea ecranelor OLED cu acest notch. Acolo trebuie plasată insula Dynamic Island de pe ecranele Apple. Aceste ecrane vor fi prezente doar pe modelele iPhone mai mici.

Samsung Display prea comenzile BOE pentru ecranele OLED la seria iPhone 15

BOE are probleme de calitate cu ecranele din zona crestăturii, unde aceste afișaje au scurgeri de lumină. Se pare că lumina curge prin crestătură, deoarece nu este acoperită și izolată corespunzător din cauza problemelor de fabricație. Deoarece BOE nu a putut îndeplini standardele Apple și programul de producție la timp, Samsung Display a fost rugat de Apple să înceapă producția de panouri OLED iPhone 15 mai devreme decât era planificat.

Samsung trebuia să se concentreze pe afișajele pentru modelele superioare din viitoarea serie Apple. Samsung Display trebuia să înceapă producția în iunie. Dar pentru că BOE nu s-a conformat cerințelor de calitate impuse de Apple, Samsung va începe să producă ecrane OLED și pentru modelul de bază iPhone 15 în mai.

BOE – Beijing Oriental Electronics este o companie chineză fondată în 1993. BOE are centre globale de marketing, de cercetare și dezvoltare în 19 țări, printre care Japonia, Coreea, Singapore, SUA, Germania, UK, Franța, Elveția și India.

Urmând programul inițial, Samsung va începe apoi să producă ecrane OLED pentru variantele 15 Pro în iunie. Alături de Samsung și LG Display va fabrica ecrane pentru modelele de ultimă generație pentru Apple în aceeași lună.

Dar, în ciuda acestor incidente se pare că poziția BOE în lanțul de aprovizionare Apple rămâne sigură. Apple încă vrea să mențină compania chineză în lanțul său de aprovizionare. Odată ce BOE remediază problema scurgerilor de lumină, poate începe să furnizeze ecrane înainte de sfârșitul anului. Totul depinde dacă BOE va rezolva sau nu problemele în timp util. Până atunci, Samsung și LG vor suporta cea mai mare parte a comenzilor de ecrane OLED pentru seria Apple iPhone 15.