Samsung Display va produce ecrane OLED pentru Apple iPad

272
Samsung Display va produce ecrane OLED pentru Apple iPad
Sursa foto: via gsmarena.com

Se așteaptă ca Apple să amâne anunțul noilor iPad Pro anul acesta și să le lanseze la începutul lui 2024. Cea mai mare schimbare făcută de compania americană la viitoarele tablete va fi trecerea de la un ecran LCD la OLED. Potrivit informațiilor publicate de mass-media sud-coreeană, compania Apple va plasa comenzile pentru aceste ecrane OLED la Samsung Display și LG Display.

Produsul de vârf al tabletei Apple a vândut peste 70 de milioane de unități în anul fiscal precedent. Între octombrie și decembrie 2022, compania a înregistrat vânzări de 9,4 miliarde de dolari, o creștere masivă de 28% față de anul trecut. Deci miza pentru producerea de ecrane OLED este mare și Samsung Display are o mare oportunitate aici.

Apple va comanda OLED pentru iPad de la Samsung Display

Samsung a fost întotdeauna furnizorul numărul unu de panouri OLED al Apple. Ecranele sale OLED sunt folosite în ceasurile Apple Watch și iPhone-uri. Acum, Apple intenționează să lanseze un iPad echipat cu OLED cândva anul viitor. Aproape sigur subsidiara Samsung va lua grosul din comenzile ecranelor OLED pentru viitoarele sale tablete.

Acordul dintre Apple și BOE este în curs de negociere, dar se pare producătorul chinez va fi scos din joc. Cel puțin așa se șoptește pe la colțuri în acest moment. Din câte se pare BOE a fost exclusă din lanțul de aprovizionare Apple, dar motivul exact nu se cunoaște. Deci, Apple va comanda ecrane OLED pentru iPad-uri doar de la Samsung și LG.

În 1983 Steve Job a spus „vrem să facem un computer grozav tip carte pe care să-l poți purta cu tine și să înveți cum să îl folosești în 20 de minute”. Pad-ul a fost conceput înainte de iPhone-ul aferent, dar iPhone-ul a fost dezvoltat și lansat mai întâi.

Potrivit GSMArena, viitoarele tablete Apple iPad Pro vor avea diagonala ecranului mai mare. Cel puțin în acest moment nu se știe dacă și dimensiunea totală a tabletelor se va modifica. Sunt zvonuri că varianta mai mică de Apple iPad Pro va crește de la o diagonală de 11 inch (27,94 centimetri) la 11,1 inch, în timp ce versiunea de 12,9 inch (32,77 centimetri) va avea un ecran de 13,1 inch. Vă reamintim  că acest ecran de 12,9 inch se află pe tableta Apple iPad pro (2021).

Samsung Display și LG sunt lideri de necontestat ai pieței OLED din cauza dispozitivelor pliabile. Samsung și LG dețineau împreună 100% din piață anterior, dar acum au peste 80% cotă de piață, restul mergând mai ales în China.