Acasă Stiri Book DeX, un concept pentru a transforma Galaxy S8 într-un laptop

Book DeX, un concept pentru a transforma Galaxy S8 într-un laptop

În timp ce Samsung DeX poate transforma un smartphone Samsung într-un PC, dispozitivul prezentat aici, Book DeX, permite utilizarea lui Samsung Galaxy S8 ca un laptop.

Doi designeri sud-coreeni Kwanjun Ryu și Jaejin Bong au prezentat Book DeX, un concept laptop inspirat de faimoasa platformă DeX a lui Samsung Galaxy, concept pentru a fi utilizat cu Galaxy S8/S8+ și Galaxy Note 8. Trebuie să vă spunem că este doar un concept, nu este deocamdată ceva real.

În timpul prezentării modelului său Galaxy S8, Samsung a ridicat și voalul de pe DeX, un dock pentru a transforma smartphone-ul într-un computer. Dock-ul Samsung DeX vă permite să exploatați puterea aparatului Galaxy S8 pentru a-l folosi ca un PC, cu ecran, tastatură și mouse. Interfața este, evident, reproiectată pentru utilizarea în birou. Acest doc Samsung DeX este, de asemenea, compatibil cu Galaxy Note 8, iar Samsung intenționează în mod evident să continue explorarea acestei combinații hibride dintre un smartphone și PC și pe viitoarele telefoane high-end din următorii ani.

Acum, însă, designerii sud-coreeni Kwanjun Ryu și Jaejin Bong își imaginează Book DeX, un concept de laptop care transformă Galaxy S8 și Galaxy S8+ sau Galaxy Note 8 într-un laptop. Rezultatul este de-a dreptul uluitor.

Modelul T1100 a fost un laptop fabricat de Toshiba în 1985 și ulterior a fost descris drept „primul laptop de masă din lume”. Avea 256KB de memorie RAM și un procesor Intel 80C88 de 4,77 MHz, un ecran LCD monocrom, a utilizat dischete și a cântărit 4,1 kilograme. Prețul inițial a fost de 1.899 USD.

Samsung DeX Book arată ca un notebook elegant și subțire, pare destul de solid, are un ecran de 14 inch cu o rezoluție de 3360 x 1440, un format  21: 9, fără margini, şi un buton dedicat pentru Bixby. Samsung DeX Book are un locaș special în partea dreaptă unde se pot pune telefoanele Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ sau Galaxy Note 8.

Odată introdus în acest locaș, Galaxy S8 acționează ca o tastatură numerică, datorită butoanelor afișate pe ecranul său tactil. Ecranul tactil al smartphone-ului permite, de asemenea, utilizarea diferitelor comenzi rapide personalizabile. În plus, diferite porturi USB de pe laturile laptopului pot fi de asemenea folosite pentru a conecta periferice, cum ar fi mouse-ul.

Poate că Samsung DeX are în prezent un interes destul de limitat, dar, un astfel de concept ca Book DeX, ar putea să-i dea o semnificație cu totul nouă. Într-adevăr, posibilitatea de a transforma smartphone-ul într-un laptop pare mult mai utilă decât transformarea acestuia într-un computer desktop. Mobilitatea oferită de telefon este păstrată, iar tranziția poate avea loc foarte repede. Samsung Book DeX ar permite un confort sporit pentru vizionarea clipurilor video, a sarcinilor de birou și multe altele.

Book Dex este o idee total nouă, nu știm dacă ea va fi și pusă în aplicare de Samsung. Nu ar fi surprinzător faptul ca Samsung prezinte într-adevăr un astfel de dispozitiv în perioada următoare.

Stiri

Seria Galaxy S21 posibil cu opțiunea de deblocare biometrică Bixby Voice

Se pare că Samsung intenționează să ofere Bixby Voice ca metodă de deblocare biometrică pe seria Galaxy S21. Se așteaptă ca dispozitivul...

Există încă speranțe pentru seria Samsung Galaxy Note 21

Se pare că mai avem încă șanse să vedem seria Samsung Galaxy Note 21. În ultimul timp au fost multe informații care...

Cota de piață a companiei Samsung a crescut în Canada în Q3 2020

Afacerea cu smartphone-uri a companiei Samsung a mers foarte bine pe toate piețele occidentale. Recent, gigantul tehnologic sud-coreean a detronat Apple în...

Samsung a lansat în sfârșit Chromebook seria 4 în Marea Britanie

Samsung Electronics Co Ltd. a anunțat ieri lansarea laptopurilor Chromebook 4 și 4+ în Marea Britanie. Combinând designul elegant și performanța cu...

Galaxy Z Flip 2 va avea un ecran cu rata de actualizare de 120Hz

Samsung Galaxy Z Flip a fost foarte bine primit de public și gigantul tech are în plan lansarea unui urmaș al acestuia...

Samsung România lansează a șasea ediție Stream Your Dream

Samsung România lansează astăzi cea de-a șasea ediție Stream Your Dream. Conferința va fi transmisă live, pe canalul de YouTube Samsung România,...

Comparație Huawei Mate 40 Pro vs Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Huawei Mate 40 Pro a fost lansat în luna octombrie și are la interior tot ce poate fi mai bun din tehnologia...