Brevet depus de Samsung Electronics pentru o tabletă pliabilă

1292

Mai multe informații din ultima vreme, inclusiv pe iLoveSamsung, au fost despre patentul de telefon pliabil a lui Samsung. Acum vă prezentăm un brevet depus de Samsung pentru o tabletă pliabilă.

Telefonul inteligent pliabil, numit de toată lumea Samsung Galaxy X este posibil să îl vedem pe piață anul viitor conform afirmațiilor lui D.J Koh, CEO-ul Samsung Mobile.

Compania high-tech sud-coreeană nu pare să renunțe la acest concept de dispozitive pliabile și acum au mai depus un brevet de invenție pentru o tabletă pliabilă.

Brevetul a fost depus pe 6 noiembrie la KIPRIS (Korean Intellectual Property Rights Information Service), Serviciul coreean pentru drepturile de proprietate intelectuală și prezintă un dispozitiv cu un afișaj din sticlă, pliabil. Documentele care însoțesc cererea de brevet spun că plasticul are prea multe probleme pentru a fi considerat viabil. Iar soluția, potrivit documentului, este de a folosi sticlă de grosime subțire, variind de la 0,2 mm la 2 mm. Acest lucru ar oferi, de asemenea, un design ultra elegant și fin acestui dispozitiv.

Conceptul de brevet de invenție se referă în mare parte la faptul că dispozitivul este îndoit pe la jumătate, dar indică faptul că acesta poate fi îndoit și în alte feluri, proporțional egale. Dacă Samsung va putea să utilizeze această tehnologie în tablete și laptop-uri, ar fi un lucru fenomenal.

Aceasta nu este prima dată când am văzut un design de tabletă pliabil de la Samsung. În 2014, firma sud-coreeană a publicat un videoclip publicitar care arăta un comprimat pliabil. Samsung a prezentat, tot atunci și un prototip de afișaj AMOLED. Dacă intenționează să transforme în realitate acest concept, atunci trebuie să fie o adevărată minune tehnologică.

Dar, suntem cam obișnuiți în ultimul timp cu tot felul de minuni de la Samsung.

O tabletă pliabilă va trebui să supraviețuiască unei utilizări mult mai intense decât majoritatea laptop-urilor – care tind mai nou să stea acasă și să fie protejate de o husă.

Cu Samsung, confirmând prin șeful diviziei Mobile d-nul Koh planurile de a lansa un telefon pliabil inteligent în 2018, pare destul de probabil ca acest nou concept să ajungă în cele din urmă pe piață într-o bună zi, sperăm cât mai repede. Și are și sens, deoarece tabletele sunt în mod evident mai mari decât telefoanele și nu se potrivesc de regulă într-un buzunar. Prin plierea unei tablete la jumătate, este posibil să putem avea atât un telefon cât și o tabletă într-un singur dispozitiv. Vom vedea ce ne rezervă viitorul.

Lenovo este o companie chineză de IT și este numărul unu mondial începând cu 2013 în producția de PC-uri. Compania a fost înființată în anul 1984 la Beijing cu o investiție inițială de 25.000 USD. Lenovo a intrat pe piața smartphone-urilor în 2012 și în 2014 a fost cel mai mare furnizor de smartphone-uri din China continentală.

Firma Lenovo a fost atrasă și ea de această idee a dispozitive pliabile iar compania chineză este așteptată să lanseze în curând o tabletă și un smartphone pliabil. Deci, anul 2018 ar putea fi unul în care să vedem câteva dispozitive inteligente pliabile pe piață.

SURSĂTizenExperts