Acasă Stiri Brevet de ochelari Samsung AR, afișează funcția de navigare rotativă

Brevet de ochelari Samsung AR, afișează funcția de navigare rotativă

Tehnologia evoluează într-un mod incredibil. Tot mai multe gadget-uri care ar putea veni în viitor vor transforma complet modul în care executăm sarcinile. Autovehiculele și conducerea lor sunt unul dintre astfel de domenii tehnologice, iar Samsung are în vedere unele caracteristici de realitate augmentată AR, parcă ireale. Samsung a primit un brevet de ochelari AR care afișează navigarea rotativă pentru un șofer.

Cererea de brevet a fost depusă inițial la Oficiul pentru Proprietate Intelectuală din Coreea de Sud (KIPO). În cerere Samsung descrie parțial o pereche de ochelari cu funcții AR, care pot asigura navigarea rotativă în fața ochilor șoferului. În esență, sună cam ca un afișaj de genul pe care îl oferă unele mașini în parbriz, dar în acest caz, este chiar înaintea șoferului, datorită ochelarilor. Samsung chiar a demonstrat unele dintre caracteristicile sale la CES 2020.

Conform site-ului Cnet, brevetul a fost reperat și pe site-ul Oficiului de Brevete și Mărci din SUA, USPTO. Arată ca niște ochelari de soare (tip display) și au capacitatea de a afișa diferite direcții de parcurs sau ieșirea spre o stație de alimentare, pe ecran chiar în fața ochilor utilizatorului. Ceea ce este curios, însă, este hardware-ul suplimentar care oferă funcționalitate îmbunătățită ochelarilor Samsung AR.

Ochelari Samsung AR ce afișează foarte multe informații necesare șoferului

Imaginile care însoțesc brevetul arată că, în afară de ochelarii Samsung AR, există două camere de sine stătătoare. Acestea pot fi urmărite de utilizator în timp ce conduce iar una oferă informații din afara mașinii. Cele două camere pot urmări și mâinile utilizatorului și pot fi comandate prin gesturi.

Din descrierea brevetului și din imagini, se pare că o cameră foto va lucra cu ochelarii pentru a urmări drumul. Tehnologia din această cameră ar putea calcula diferite distanțe, sugera modul de conducere și afișa alte ghiduri de navigație gen GPS din toată lumea.

GPS – Sistemul GPS este o rețea de sateliți care orbitează în jurul Pământului în puncte fixe, transmițând semnale tuturor receptorilor aflați la sol. Funcționează în orice condiții meteorologice, 24 ore pe zi. A fost conceput și realizat de către Departamentul Apărării al SUA.

În timp ce display-ul ochelarilor rămâne fix în timpul conducerii, acești ochelari Samsung pot oferi șoferilor posibilitatea de a privi în jur și de a vedea vedea în continuare tot felul de indicații în timp ce caută o ieșire de pe drum. Camera din vehicul poate citi gesturile șoferului pentru a trimite comenzi către întregul sistem.

Și acest lucru nu se termină aici. Ochelarii Samsung AR ar putea furniza chiar și informații despre diferite puncte de interes pentru șofer. De exemplu, informații despre benzinării sau chiar prețul la pompă din acele stații de alimentare.

Ochelarii AR de la Samsung vor avea sisteme suplimentare pentru a funcționa. Vor avea sincronizare cu aplicații pentru hărți, urmărire GPS, mai multe camere și, probabil foarte mulți senzori. În prezent, compania Samsung oferă diverse produse auto inteligente cu astfel de componente. Dar se pare că Samsung face un pas mai departe și vrea ca de obicei mai mult.

Stiri

Samsung Unbox & Discover – noi televizoare, monitoare și soundbar-uri

Samsung Electronics și-a prezentat gama MICRO LED, Samsung Neo QLED, televizoare lifestyle, monitoare și bare de sunet pentru 2021 la evenimentul său...

Samsung Neo QLED considerat „Cel mai bun televizor” din SUA

Televizorul Neo QLED, lansat de Samsung la „Samsung First Look” în ianuarie, este evaluat drept „cel mai bun televizor” de către presa...

Experiența S Pen pe Samsung Galaxy S21 Ultra 5G

Deși Samsung Galaxy S21 Ultra 5G este compatibil cu S Pen, nu vine cu un stilou în cutie la cumpărare. S Pen...

Cum ne-a schimbat pandemia stilul de viață și felul în care interacționăm

Un studiu realizat de Samsung & Ipsos în Europa arată cum tehnologia ne-a ajutat să rămânem conectați cu ceilalți în timpul pandemiei....

În primele teste Exynos 2200 depășește procesorul Apple A14 Bionic

Săptămâna trecută am scris despre viitorul procesor Samsung Exynos 2200 echipat cu grafică AMD. Era vorba despre debutul acestuia, dacă va fi...

Galaxy Watch Active și Galaxy Watch primesc noi funcții cu o actualizare

Vești bune pentru utilizatorii de Galaxy Watch sau Galaxy Watch Active. Compania Samsung lansează o actualizare de software pentru smartwatch-urile mai vechi,...

Samsung a rămas pe primul loc în cota de piață în Europa în 2020

2020 a fost un an greu pentru piața europeană a smartphone-urilor deși cifrele vânzărilor s-au recuperat aproape în totalitate până la sfârșitul...