Brevet pentru ochelari Samsung AR, seamănă cu ochelarii normali

885
Sursa Foto: via WinFuture.de

Gigantul tech de electronice se pare că lucrează la o pereche de ochelari Samsung AR. Samsung a depus acest brevet în Statele Unite în Q1 2019. Aceeași cerere de brevet fost depusă în Coreea de Sud cu un an mai devreme. Oficiul SUA pentru Brevete și Mărci a publicat cererea de brevet de la Samsung la începutul acestei luni.

Brevetul înregistrat la United States Patent and Trademark Office (USPTO) prezintă un dispozitiv Samsung AR care seamănă vizual cu ochelarii normali. Pe ambele laturi se află brațe care pot fi îndoite și înăuntru, exact ca la o pereche de ochelari clasici. Designul pare puțin mai gros decât o pereche obișnuită de ochelari, ceea ce are sens deoarece trebuie să fie ambalate o serie de componente în brațele ochelarilor.

Ochelarii Samsung AR sunt dotați cu un procesor ARM

Ochelarii Samsung AR recunosc starea în care se află. Samsung AR au lentile cu un afișaj încorporat care se vor activa automat atunci când ochelarii sunt desfăcuți pentru utilizare. Odată ce brațele au fost îndoite, ochelarii AR se vor opri automat. Această funcție probabil este realizată cu ajutorul unui senzor încorporat, reducând astfel consumul de curent electric al dispozitivului.

Despre posibilele specificații tehnice ale ochelarilor Samsung AR (Augmented Reality) sunt până acum doar câteva detalii. Cu toate acestea, brevetul menționează că un procesor ARM este o componentă importantă a dispozitivului. Samsung sugerează că acesta ar putea fi destul de puternic în ceea ce privește capacitățile sale. ARM a produs până acum astfel de procesoare și pentru ochelarii produși de Huawei. După problemele avute de Huawei cu Statele Unite, ARM a suspendat toate afacerile cu firma chineză începând cu luna mai.

ARM – Advanced RISC Machine, este o arhitectură de microprocesoare de tip RISC (Reduced Instruction Set Computer) de 32 și 64-bit introduse în 1983 de Acorn Computers. Au fost dezvoltate de ARM Holdings, companie cu sediul în Cambridge, Anglia, începând cu 1990.

Nu sunt informații când acești ochelari AR vor ajunge pe piață

Cu toate acestea, un cip special, nu este menționat în brevet, potrivit site-ului german WinFuture. Pentru a obține un efect de realitate augmentată, imaginile translucide sunt proiectate pe lentile. Proiectorii și toate celelalte componente hardware sunt amplasate în brațele laterale, ceva mai groase decât de obicei.

Ca de obicei în cazul brevetelor și de data aceasta, nu este destul de clar dacă ochelari de realitate augumentată Samsung AR, vor fi produși și vor ajunge pe piață. Adesea, ideile din brevete pur și simplu rămân în stadiul de brevet. Acesta este cazul, de exemplu, atunci când produsul se dovedește a fi neprofitabil sau practic nefuncțional. Gigantul high-tech are în acest moment un set cu cască Samsung Gear VR. Posibil cu acești ochelari AR, Samsung să testeze și piața de Realitate Augumentată.

Dar, din brevet este evident că Samsung se ocupă în prezent de mai multe dispozitive AR. Acest lucru ne dă speranțe pentru o lansare pe piață a ochelarilor Samsung AR în viitorul apropiat. Rivalul său Huawei va lansa în această toamnă la Paris noi modele de ochelari AR.