Acasă Stiri Brevet pentru telefon pliabil Samsung Galaxy cu design Z-Fold

Brevet pentru telefon pliabil Samsung Galaxy cu design Z-Fold

La sfârșitul anului 2018, Samsung Display a depus un brevet de design la KIPO (Oficiul Coreean de Proprietate Intelectuală) pentru un smartphone pliabil, de tip Z-Fold. Deși brevetul a fost aprobat deja la sfârșitul lunii mai, doar la 7 august 2019 brevetul a fost publicat în baza de date a KIPO. În total sunt incluse 23 de schițe.

Este un dispozitiv simplist, dar foarte elegant și multifuncțional. Telefonul pliabil este echipat cu un ecran flexibil mare, cu marginile reduse la minim. Când este extins se transformă într-o tabletă de dimensiuni mari. Smartphone-ul are două linii pliabile, o secțiune de ecran se pliază în față, cealaltă înapoi. De aici numele „Z-Fold”, dispozitivul se pliază în forma literei Z.

Este posibil să pliați acest telefon în așa fel încât ecranul din mijloc să devină ecranul frontal. Celelalte două părți ale ecranului sunt apoi pliate înapoi, ceea ce înseamnă că dispozitivul rămâne extrem de compact. Dacă alegeți acest stil de pliere, atunci aveți un ecran rotunjit pe ambele părți și numai o margine îngustă este vizibilă în partea de sus și de jos. Deși brevetul nu oferă nicio informație cu privire la opțiunile de operare, presupunem că interfața va fi ajustată în funcție de modul de pliere a dispozitivului.

Dimensiunea ecranului la Z-Fold este de trei ori lățimea unui telefon actual

Dimensiunea maximă a ecranului este de 3x lățimea unui ecran de telefon actual. Va fi un smartphone foarte versatil, un 3 în 1, smartphone, tabletă și un mic computer. Cu hardware-ul potrivit, va fi un dispozitiv ideal pentru multitasking, pentru vizionarea unui videoclip sau a unui film. Fără îndoială, se va acorda atenție și jocurilor mobile. Smartphone-urile sunt din ce în ce mai folosite pentru jocuri.

Un sistem AI este capabil să învețe, cu sau fără ajutoare externe, cu scopul de a se îmbunătăți permanent. Stephen Hawking, Bill Gates și Elon Musk, și-au exprimat îngrijorarea cu privire la posibilitatea ca AI să poată evolua până la punctul în care oamenii nu ar putea să o controleze. Hawking a spus că acest lucru ar putea însemna „sfârșitul rasei umane”.

Samsung Galaxy Note 10 este echipat cu un Game Booster bazat pe AI, precum și cu un nou sistem de răcire Vapor Chamber, pentru supraîncălzire. Acest smartphone poate fi utilizat cu serviciul de streaming PlayGalaxy Link, permițându-vă să copiați jocul de pe computer. Are așadar toate funcțiile care ar trebui să îmbunătățească experiența generală de joc. Cu ecranul său mare, acest dispozitiv este perfect pentru jocuri.

Tot mai multe componente sunt amplasate în spatele ecranului. Este vorba despre senzorul de amprentă, care este mutat în spatele ecranului în tot mai multe modele de smartphone-uri. În acest an, primele smartphone-uri au fost lansate cu un difuzor în afișaj, iar la anul vor apărea primele telefoane cu o cameră sub ecran. Desigur, este foarte posibil ca aceste noi tehnologii să fie utilizate și în acest model futurist Z-Fold. Deocamdată acesta este un model de telefon la care nu putem decât să visăm. Un dispozitiv ca acesta nu știm dacă va fi introdus în anii următori. Dar cu tehnologiile Samsung este posibil orice.

Foarte puține butoane și conexiuni pe Z-Fold

Nu există butoane sau conexiuni vizibile cu acest model. O cameră foto nu este inclusă și în schițele brevetului. Asta nu înseamnă nimic, brevetul a fost solicitat de Samsung Display și nu de Samsung Electronics. Focalizarea este aici doar pe ecranul dublu pliabil, pe design-ul Z-Fold. Pe măsură ce dezvoltarea avansează, Samsung Electronics va pune componentele la locul lor.

Cu toate acestea, se observă o tendință clară pentru cât mai puține butoane fizice și porturi de acces. Așa telefoanele vor arata mai bine din punct de vedere estetic. Dar, nu toată lumea este de acord cu această evoluție. În sfârșit, rămâne de văzut dacă acest smartphone cu design Z-Fold va fi perceput ca fiind ușor de utilizat.

Brevetele sunt întotdeauna cu un pas sau doi înaintea realității. Unele brevete ne arată la ce ne putem aștepta în perioada următoare, dar pentru unele evoluții tehnologice va trebui să avem răbdare probabil mai mulți ani. Sigur există și multe idei la care se renunță în timpul procesului de dezvoltare.

Se pare că ne apropiem de perioada în care telefoanele pliabile vor fi în prim plan. În cele din urmă, aceste dispozitive oferă o valoare adăugată clară – față de un telefon clasic. Modelul Z-Fold, pe care Samsung l-a brevetat acum, este cu siguranță un mare concurent pentru viitor. Este unul dintre cele mai interesante modele pe care le-am văzut în ultimul timp.

Stiri

Samsung pe locul doi anul trecut în India, dar pierde puțin teren

Încep să apară cotele de piață la vânzările de smartphone-uri din ultimele trei luni ale anului 2019. Cu ajutorul acestor putem vedea...

Galaxy Note 20, o scurgere a unui proiect de design arată modulul foto

Anul trecut, primele scurgeri de informații despre Galaxy Note 10 au început să apară mult mai devreme decât era prevăzut. Dar acum,...

Galaxy Fold 2 în trimestrul doi 2019 după Z Flip, noi confirmări despre el

Să începem cu o certitudine: Galaxy Z Flip nu este succesorul lui Galaxy Fold, primul telefon pliabil Samsung. Am înțeles acest lucru...

Comparație Samsung Galaxy Tab S6 vs Samsung Galaxy Tab S5e

Cu Galaxy Tab S6 și Galaxy Tab S5e, Samsung a lansat anul trecut două excelente tablete high-end, care sunt foarte similare la...

Actualizarea seriei Galaxy S9 cu Android 10 disponibilă în februarie

Samsung și-a actualizat foaia de parcurs pentru actualizarea cu sistemul de operare Android 10 în multe țări. Cu această ocazie am aflat...

Samsung Galaxy M31 certificat Bluetooth, lansarea pare iminentă

Samsung Galaxy M31 a fost certificat de Bluetooth SIG cu numărul de model SM-M315F / DS și SM-M315F / DSN. Acest lucru...

Un nou set cu cască – Samsung Odyssey Mixed Reality (2020)

Gigantul tech Samsung a fost de mai mulți ani activ pe piața căștilor VR / AR. În octombrie 2017, a fost anunțat...