Acasă Stiri Brevet Samsung pentru utilizarea scanerului de amprente oriunde pe ecran

Brevet Samsung pentru utilizarea scanerului de amprente oriunde pe ecran

Samsung a brevetat o tehnologia inovatoare pentru a utiliza întregul ecran ca scaner de amprente digitale. Un viitor smartphone Samsung Galaxy va veni cu un procesor special dedicat, care asigură procesul de identificare. Samsung Electronics a depus o cerere de brevet de invenție la USPTO și WIPO pentru o „Metodă pentru obținerea informațiilor biometrice și un dispozitiv electronic care să le susțină„. Brevetul a fost publicat pe data de 18 octombrie 2018.

Recent Samsung a brevetat un scaner optic in-display. Senzori similari sunt utilizați în telefoanele smartphone de astăzi cu amprentă digitală și nu sunt foarte inovatori. Avantajele sunt precizia și viteza ridicată cu care are loc procesul de deblocare. Dezavantajul este că numai o mică parte a ecranului poate funcționa ca un scaner de amprente digitale.

În cererea de brevet se specifică faptul că întregul afișaj poate fi utilizat pentru a avea loc autentificarea cu amprentă digitală. Acest lucru are un șir de avantaje, așa cum descrie brevetul. Dacă, de exemplu, dacă doriți să gestionați afacerile bancare cu amprenta dvs., aplicația poate afișa o fereastră specifică pentru aceasta.

Deblocarea are loc în mai puțin de o secundă

Brevetul descrie un smartphone Samsung cu unul sau două procesoare. Un procesor principal și un al doilea procesor de joasă putere, care va controla senzorul biometric, senzorul de atingere și senzorul de iluminare. Atât timp cât telefonul smartphone este blocat, cel de-al doilea procesor poate efectua toate sarcinile în mod independent, astfel încât procesorul principal să rămână în modul de repaus și să economisească astfel consumul bateriei.

Dactiloscopia este metoda de identificare a persoanelor după amprente. Amprentele digitale ale ursulețului Koala, care trăiește în Australia, sunt cele mai asemănătoare cu ale oamenilor. Există o monedă Koala de platină, are o koala pe revers și pe regina Elisabeta a II-a pe avers.

De îndată ce se detectează o atingere pe ecran, se poate efectua o scanare precisă a amprentelor digitale. În total trei scanări vor fi făcute, toate diferă în ceea ce privește luminozitatea. Informațiile colectate vor fi combinate pentru o autentificare mai sigură. Această tehnică ar permite, de asemenea, scanarea unui deget murdar.

Pentru cele trei scanări, smartphone-ul are nevoie de 60 până la 90 de milisecunde. Conform descrierii brevetului, o scanare a degetului poate fi făcută în 20-30 milisecunde. Procesorul necesită între 200 și 300 de milisecunde pentru a regla luminozitatea. Deși brevetul nu are un răspuns clar pentru timpul total de deblocare, acesta este în termen de 700 de milisecunde (30 + 300 + 30 + 300 + 30 ms). Identificarea cu senzorul optic a amprentelor, Synaptic Clear ID, durează, de asemenea, aproximativ 700 de milisecunde pentru a debloca dispozitivul.

Noul brevet prevede folosirea acestui sistem și la alte tipuri de electronice de consum

Se pare că scanerul de amprente in-display brevetat de Samsung nu are aceleași dezavantaje ca un senzor optic. Întregul afișaj poate fi folosit ca un scaner de amprente, chiar și când degetul este murdar. Noul senzorul este mai rapid decât senzorul cu ultrasunete de la Qualcomm.

La sfârșitul anului 2017, când a fost solicitat brevetul inițial, designul modelului Galaxy S10 nu era încă cunoscut. Cu toate acestea, acesta va fi primul smartphone Samsung cu un scaner de amprente in-display. Nu știm dacă acest brevet se va regăsi pe Galaxy S10. Brevetul prevede, de asemenea, că tehnologia poate fi aplicată și în smartphone-uri pliabile.

Deși brevetul prezintă doar imagini de smartphone-uri, în descriere se afirmă în mod clar că tehnologia ar putea fi utilizată și în alte tipuri de electronice de consum, inclusiv în dispozitive inteligente de acasă, console de jocuri sau mașini de spălat.

Stiri

Samsung Electronics a primit 48 de premii la IDEA 2021

Samsung a anunțat ieri că a primit 48 de premii la IDEA 2021 acordate de Industrial Designers Society of America. Printre acestea sunt...

Samsung Galaxy S21 FE o „rara avis”, doar 10.000 de telefoane produse

Înainte ca Samsung să lanseze următoarea serie Galaxy S22, fanii și toți utilizatorii de telefoane mobile așteaptă pe Galaxy S21 FE. Ediția...

Google Pay disponibil pe telefoanele Samsung și pe seria Galaxy Watch 4

Google Pay poate fi folosit de luna aceasta pentru telefoanele Samsung pentru a realiza plăți contactless. Utilizatorii trebuie doar să descarce aplicația...

Smartphone pliabil Samsung Galaxy Flex Note cu slot pentru S Pen

Luna trecută au fost lansate smartphone-urile pliabile Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3. Din păcate, un Galaxy Note...

Samsung anunță un nou capitol al experienței sale Life Unstoppable

Samsung prezintă ediția din 2021 a tradiționalului său „Life Unstoppable: the house of surprises”. După succesul de anul trecut, este un pas...

Samsung Hand Wash lansată în Play Store pentru seria Galaxy Watch 4

Aplicația oficială Samsung Hand Wash este acum disponibilă pentru descărcare în Play Store pentru noul Galaxy Watch 4 & Watch 4 Classic....

Galaxy S23 Ultra poate utiliza o cameră foto de 200MP

Mai mulți fani Samsung sperau că Samsung va include o cameră de 200MP pe Galaxy S22 Ultra. Se pare că acest lucru...