Brevet Samsung pentru un senzor optic, posibil pentru Galaxy S10

883

O cerere de brevet de la Samsung ne arată cum poate fi plasat un scaner optic de amprente sub display-ul unui smartphone Galaxy. Deși nu este prima dată când vedem un brevet similar, este cel mai avansat sistem de acest fel de până acum. Smartphone-ul afișat nu este o indicație că ar fi designul modelului Galaxy S10. Cererea de brevet confirmă faptul că Samsung a fost preocupat de mult timp de propriul senzor optic de amprente sub ecran.

Cererea de brevet a fost depusă la WIPO (World Intellectual Property Organization) pe 10 aprilie, potrivit SamMobile. O altă cerere, tot pentru același brevet, a fost depusă cu un an mai devreme în Coreea de Sud la KIPRIS (Korea Industrial Property Rights Information Service).

Zvonurile cu privire la faptul că telefoanele Samsung emblematice vor avea un scaner FOD (Fingerprint-On-Display) au fost de mulți ani. Înainte de apariția lui Galaxy S9 se credea că va avea unul. Nu a avut. La fel Galaxy Note 9 era dat ca primul smartphone Samsung cu un scaner în ecran. Același rezultat.

Samsung Galaxy S10 cu un scaner de amprentă în display

În cele din urmă zvonurile au trecut la Galaxy S10. Acum este confirmat faptul că următorul smartphone emblematic Samsung va dispune de un astfel de cititor de amprente. Samsung ar putea opta să utilizeze un senzor de la un producător diferit. Dar, și propriul său departament de cercetare și dezvoltare este luat în discuție pentru furnizarea unui scaner optic în ecran.

WIPOWorld Intellectual Property Organization este una din agențiile specializate ale Națiunilor Unite. WIPO a fost creată în 1967 cu scopul de a încuraja activitatea creatoare și promovarea proprietății intelectuale în lume. WIPO are 191 de state membre, România este membră WIPO din 1970.

Acum Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIPO) a publicat o cerere de brevet intitulată „Dispozitiv electronic„, care cuprinde senzorul biometric. A fost depusă acolo la începutul lui aprilie în acest an. Ceea ce vedem este un senzor optic încorporat sub afișajul unui dispozitiv Samsung Galaxy recent. Acest brevet pare mai realist, spre deosebire de alte brevetele similare care au arătat implementări mult mai abstracte. Zona senzorului este sensibilă la presiune, la fel ca și butonul virtual de pe modelele Galaxy S și Galaxy Note.

Data depunerii primei cereri de brevet în Coreea de Sud și publicarea de către WIPO ne poate duce cu gândul la un astfel de senzor în Galaxy S10. Nu vrem să tragem concluzii pripite, dar este posibil. Chiar dacă designul lui Galaxy S10, acel cadru inferior pare destul de mic. Cu toate acestea, acest lucru ar putea fi modul în care Samsung să-și pună în aplicare propriul cititor de amprente în ecran pe telefoanele viitoare.