Un nou brevet Samsung pentru un afișaj roll-up flexibil

82
Un nou brevet Samsung pentru un afisaj roll-up flexibil
Sursa foto: via mysmartprice.com

Samsung depune permanent diferite brevete pentru dispozitivele sale, în ultimul timp preponderant pentru diferite tipuri de afișaje. Recent a fost descoperit un nou brevet pentru un afișaj roll-up flexibil Samsung la Oficiul de brevete și mărci comerciale din Statele Unite (USPTO). Din păcate, brevetul nu a dezvăluit în mod explicit dacă este vorba despre un ecran de telefon, tabletă sau televizor.

În aceste zile, vedem foarte multe inovații în tehnologiile de afișare. Au fost tot felul de afișaje prezentate și la MWC Barcelona 2024, recent încheiat. Am văzut acolo ecrane transparente, afișaje flexibile, rulabile și multe altele. Acum, se pare că Samsung lucrează la un nou afișaj flexibil care se rulează, un display roll-up flexibil.

Noul brevet a fost descoperit de MySmartPrice, fiind emis de Oficiul de Brevete și Mărci al Statelor Unite (USPTO). Desenele tehnice care însoțesc documentația brevetului pentru afișajul roll-up flexibil ne oferă o privire asupra modului în care dispozitivul viitor va funcționa. Vedem, într-o schiță cum arată acest dispozitiv când este închis, iar în alta cum se deschide și cum s-ar întinde.

De asemenea, în alte desene tehnice vedem ecranul complet deschis. Din ce se vede în aceste schițe, există și o balama, care se vede din lateral când este deschisă. Într-o altă schiță se vede balamaua când dispozitivul este închis. Cu toate acestea nu aflăm din brevet dacă ecranul roll-up flexibil poate fi scos automat sau manual prin culisare.

Termenul brevet/patent provine din limba latină „patens”. Un brevet este un set de drepturi exclusive acordate de un stat inventatorului unui produs sau tehnologii noi, capabile să fie exploatate comercial pentru o perioadă de timp.

Cu toate acestea, ce vedem acum nu este primul brevet pentru un afișaj rulabil sau roll-up flexibil al Samsung. Recent, în ianuarie 2024, a apărut tot la United States Patent and Trademark Office (USPTO) un brevet pentru un telefon de formă pătrată cu afișaj rulabil. Și acesta are o casetă în care se adună ecranul.

În ultimii ani Samsung a primit multe brevete pentru telefoane pliabile, rulabile, sau de altă natură. Multitudinea de astfel de brevete, gen acesta pentru afișaj roll-up flexibil, arată că Samsung ar putea lucra la un smartphone / tabletă cu un ecran care se extinde.

Totuși, nu credem că vor vedea un astfel de telefon tabletă sau televizor, foarte curând. Samsung depune mai multe cereri de brevet în mod repetat și doar pentru că a primit un brevet nu înseamnă neapărat că vom vedea un astfel de produs viitor. Dar nu se știe niciodată!