Samsung a brevetat un telefon pătrat cu afișaj extensibil

163
Samsung a brevetat un telefon patrat cu afisaj extensibil
Sursa foto: via sammyfans.com

După ce Samsung a revoluționat lumea telefoanelor mobile lansând pentru prima dată smartphone-uri pliabile Fold și Flip, acum compania are în vedere un alt factor de formă. Samsung a brevetat recent un telefon de formă pătrată cu ecran extensibil. Nu știm momentan dacă acest nou design și nou format va duce la o viitoare eră a telefoanelor mobile.

O cerere de brevet asemănătoare a fost depusă de Samsung și la KIPRIS în Coreea de Sud în iulie 2022, potrivit SammyFans. Acum o cerere de brevet pentru un telefon semănător a fost depusă și la United States Patent and Trademark Office (USPTO), în SUA. După cum se poate vedea din documentația depusă, designul patentat al telefonului Samsung are o formă pătrată, având un afișaj extensibil care iese în exterior.

Se pare că telefoanele cu afișaj rulabil și extensibil nu sunt prea departe de realitate. Samsung a prezentat deja prototipuri de afișaje rulabile sau extensibile în ultimii ani. Noul dispozitiv patentat prezintă un afișaj extensibil în formă de pătrat. Se poate vedea foarte bine designul în documentul depus de Samsung la Oficiul de brevete și mărci comerciale din SUA.

În designul pliabil actual, la Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5, afișajul se pliază cu o rază de curbură foarte mică, ceea ce are ca rezultat o cută nedorită peste zona balamalei. Acest nou factor de formă extensibil va crește raza formei curbate și, eventual, va elimina cuta. Vă reamintim că în 2023 Samsung a fost pe primul loc la numărul de brevete primite în SUA.

USPTO – United States Patent and Trademark Office este o agenție din cadrul Departamentului de Comerț al SUA. Printre directorii USPTO a fost și Andrei Iancu (2018-2021), născut în 1968 la București și emigrat în SUA la 12 ani.

Brevetul primit de Samsung, în esență, abordează provocările asociate în mod obișnuit cu dispozitivele de afișare flexibile. Aceste provocări includ prevenirea efectului de retur în straturile metalice ale afișajelor glisante, atenuarea problemelor de fisurare a panoului atunci când panoul de afișare este comprimat într-o formă curbată și un accent pe îmbunătățirea rezistenței generale la impact.

Acest brevet Samsung reprezintă un pas semnificativ în dezvoltarea tehnologiei flexibile de afișare. Utilizatorii se pot aștepta la dispozitive pliabile mai robuste, durabile și versatile în viitor. Inovațiile introduse în brevet pot introduce o nouă generație de afișaje care îmbină perfect flexibilitatea cu fiabilitatea.

Cu toate acestea, nu există o cronologie pentru momentul în care un astfel de dispozitiv extensibil Samsung va fi comercializat.