Acasă Stiri Brevet Samsung pentru comanda unui smartphone prin gesturi

Brevet Samsung pentru comanda unui smartphone prin gesturi

Utilizarea unui ecran tactil pe un smartphone sau tabletă poate fi dificilă la temperaturi scăzute și, în unele cazuri, imposibilă. Potrivit Mysmartprice, Samsung a depus o nouă cerere de brevet la USPTO – Oficiul pentru Brevete și Mărci din SUA. Cererea a fost publicată și ne arată că Samsung lucrează la o nouă metodă de a interacționa cu un smartphone.

În cerere se menționează limitările unui ecran touchscreen tradițional și dificultățile care intervin cu astfel de telefoane în țări cu o climă mai rece sau în stațiunile de schi. Temperatura scăzută face utilizarea unui ecran tactil pe un smartphone / tabletă destul de complicată. În plus, nu este deloc indicat, nici practic și nici sigur, să atingeți fizic telefonul în timp ce conduceți.

Patent Samsung cu scaner ultrasonic sub ecran

Samsung pare să aibă o soluție pentru acest lucru și a solicitat un brevet care să protejeze tehnologia și să ajute utilizatorul. Noul design permite posesorului unui dispozitiv să interacționeze exclusiv prin utilizarea mișcării sau a gesturilor prin aer pentru a naviga în interfața de sistem și a efectua diferite acțiuni.

Potrivit Samsung, dispozitivul portabil cuprinde o unitate de afișare, un senzor pentru detectarea mișcării unui utilizator și un procesor configurat să controleze mișcările. Dacă mișcarea utilizatorului este detectată de senzor, ecranul trece din modul de așteptare și afișează interfața cu utilizatorul.

Brevetul include o figură schematică care arată o metodă prin care dispozitivul detectează automat cea mai potrivită metodă de furnizare a informațiilor. Dacă a fost detectată o mișcare, un gest, urmează procedura obișnuită pentru a permite navigarea prin atingere. Dacă nu este detectată nici o atingere, dispozitivul va permite folosirea anumitor gesturi prestabilite.

Sunt mai mult de 15 senzori într-un smartphone! Galaxy S4, a fost primul care a utilizat un senzor de umiditate a aerului într-un smartphone. Datele furnizate de acesta au fost utilizate în aplicația S Health pentru a afla dacă utilizatorul era sau nu în „zona de confort” – una cu temperatura și umiditatea optimă a aerului.

Anumite utilizări includ folosirea camerei aparatului ca metodă de detectare a unei mișcări. Dacă se face o mișcare rapidă în sus și în jos înseamnă derularea unei pagini web. Acoperirea senzorului înseamnă un mod de a imita apăsarea unui buton.

Samsung va oferi o formă limitată a acestei funcționalități în dispozitivele sale Galaxy la început. Este prea târziu pentru a vorbi de acest lucru pe viitorul Galaxy S10, posibil pe Galaxy Note 10. Vor fi anumite gesturi prestabilite, pentru a interacționa cu dispozitivul, pentru a face rapid fotografii sau o captură de ecran.

Prin introducerea comenzilor prin gesturi Samsung ia fața companiei Apple

Acest lucru este un avans semnificativ pentru Samsung, deoarece știm că Apple lucrează la o tehnologie similară. Va fi interesant să vedem cum se dezvoltă aceasta în următoarele dispozitive, ce vor fi lansate de cele două firme. Se pare că Samsung este în fața Apple în acest domeniu.

Apple a lucrat de mai mult timp cu o firmă israeliană, la sisteme de comandă prin gesturi pentru computere și televizoare. Partenerul Apple, VCSEL Finisar a arătat că recunoașterea și procesarea gesturilor a fost driverul din spatele camera Apple TrueDepth.

Nu știm când acest brevet depus de Samsung se va materializa. Suntem siguri, față de alte brevete, că acesta îl vom regăsi cât de curând pe unele telefoane high-end de la Samsung.

Stiri

Samsung Galaxy S21 FE va fi cel mai ieftin model din seria Galaxy S21

Samsung a lansat Galaxy S20 Fan Edition, ca model entry-level din seria high-end Galaxy S20. Dispozitivul a fost echipat cu un afișaj...

Specificațiile lui Galaxy A52 5G și programul de actualizare îl fac irezistibil

După ce seria Galaxy S21 a devenit realitate, acum cele mai așteptate telefoane Samsung nu sunt cele pliabile. Lumea este extrem de...

Galaxy A52 5G și Xcover 5 vor primi actualizări lunare de securitate

Samsung va lansa în curând pe Galaxy A52 5G și Xcover 5. Apoi cele două modele, foarte probabil alături de Galaxy A72...

Actualizări Samsung din martie: toate detaliile + ce telefoane vor primi

Noua lună este doar la început și detalii despre noile actualizări Samsung din martie au fost deja anunțate. Mai jos puteți citi...

Samsung a primit din nou BestBrands și premiul German Service

Samsung a câștigat din nou recunoașterea clienților și trofeul BestBrands în Germania. Institutul German pentru Calitatea Serviciilor (DISQ) și Ntv recompensează extinderea...

Samsung Unbox & Discover – noi televizoare, monitoare și soundbar-uri

Samsung Electronics și-a prezentat gama MICRO LED, Samsung Neo QLED, televizoare lifestyle, monitoare și bare de sunet pentru 2021 la evenimentul său...

Samsung Neo QLED considerat „Cel mai bun televizor” din SUA

Televizorul Neo QLED, lansat de Samsung la „Samsung First Look” în ianuarie, este evaluat drept „cel mai bun televizor” de către presa...