Acasă Stiri Brevet Samsung pentru comanda unui smartphone prin gesturi

Brevet Samsung pentru comanda unui smartphone prin gesturi

Utilizarea unui ecran tactil pe un smartphone sau tabletă poate fi dificilă la temperaturi scăzute și, în unele cazuri, imposibilă. Potrivit Mysmartprice, Samsung a depus o nouă cerere de brevet la USPTO – Oficiul pentru Brevete și Mărci din SUA. Cererea a fost publicată și ne arată că Samsung lucrează la o nouă metodă de a interacționa cu un smartphone.

În cerere se menționează limitările unui ecran touchscreen tradițional și dificultățile care intervin cu astfel de telefoane în țări cu o climă mai rece sau în stațiunile de schi. Temperatura scăzută face utilizarea unui ecran tactil pe un smartphone / tabletă destul de complicată. În plus, nu este deloc indicat, nici practic și nici sigur, să atingeți fizic telefonul în timp ce conduceți.

Patent Samsung cu scaner ultrasonic sub ecran

Samsung pare să aibă o soluție pentru acest lucru și a solicitat un brevet care să protejeze tehnologia și să ajute utilizatorul. Noul design permite posesorului unui dispozitiv să interacționeze exclusiv prin utilizarea mișcării sau a gesturilor prin aer pentru a naviga în interfața de sistem și a efectua diferite acțiuni.

Potrivit Samsung, dispozitivul portabil cuprinde o unitate de afișare, un senzor pentru detectarea mișcării unui utilizator și un procesor configurat să controleze mișcările. Dacă mișcarea utilizatorului este detectată de senzor, ecranul trece din modul de așteptare și afișează interfața cu utilizatorul.

Brevetul include o figură schematică care arată o metodă prin care dispozitivul detectează automat cea mai potrivită metodă de furnizare a informațiilor. Dacă a fost detectată o mișcare, un gest, urmează procedura obișnuită pentru a permite navigarea prin atingere. Dacă nu este detectată nici o atingere, dispozitivul va permite folosirea anumitor gesturi prestabilite.

Sunt mai mult de 15 senzori într-un smartphone! Galaxy S4, a fost primul care a utilizat un senzor de umiditate a aerului într-un smartphone. Datele furnizate de acesta au fost utilizate în aplicația S Health pentru a afla dacă utilizatorul era sau nu în „zona de confort” – una cu temperatura și umiditatea optimă a aerului.

Anumite utilizări includ folosirea camerei aparatului ca metodă de detectare a unei mișcări. Dacă se face o mișcare rapidă în sus și în jos înseamnă derularea unei pagini web. Acoperirea senzorului înseamnă un mod de a imita apăsarea unui buton.

Samsung va oferi o formă limitată a acestei funcționalități în dispozitivele sale Galaxy la început. Este prea târziu pentru a vorbi de acest lucru pe viitorul Galaxy S10, posibil pe Galaxy Note 10. Vor fi anumite gesturi prestabilite, pentru a interacționa cu dispozitivul, pentru a face rapid fotografii sau o captură de ecran.

Prin introducerea comenzilor prin gesturi Samsung ia fața companiei Apple

Acest lucru este un avans semnificativ pentru Samsung, deoarece știm că Apple lucrează la o tehnologie similară. Va fi interesant să vedem cum se dezvoltă aceasta în următoarele dispozitive, ce vor fi lansate de cele două firme. Se pare că Samsung este în fața Apple în acest domeniu.

Apple a lucrat de mai mult timp cu o firmă israeliană, la sisteme de comandă prin gesturi pentru computere și televizoare. Partenerul Apple, VCSEL Finisar a arătat că recunoașterea și procesarea gesturilor a fost driverul din spatele camera Apple TrueDepth.

Nu știm când acest brevet depus de Samsung se va materializa. Suntem siguri, față de alte brevete, că acesta îl vom regăsi cât de curând pe unele telefoane high-end de la Samsung.

Stiri

Samsung este pe primul loc pe piața smartphone-urilor în Q2 2021

Samsung Electronics Co. și-a păstrat primul loc pe piața globală a smartphone-urilor în al doilea trimestru al anului 2021. Deși cota sa...

Vestă antiglonț Glock pentru Samsung Galaxy Z Flip 3

În două săptămâni, Samsung își va prezenta oficial noul telefon cu clapetă în timpul evenimentului Galaxy Unpacked 2021. Samsung Galaxy Z Flip...

Samsung a lansat un aparat multifuncțional de gătit în Coreea de Sud

Samsung a lansat zilele trecute un nou aparat multifuncțional de gătit destinat consumatorilor care vor să gătească acasă pe fondul tendinței de...

Samsung One UI 4 beta bazat pe Android 12 pentru seria Galaxy S21

Samsung a anunțat că va lansa în curând programul beta One UI 4 bazat pe Android 12 pentru seria Galaxy S21. Compania...

Capacitatea bateriilor pe Samsung Galaxy Tab S8+ și Galaxy Tab S8 Ultra

Sunt tot mai multe informații că Samsung lucrează la seria de tablete emblematice Galaxy Tab S8. O scurgere recentă a dezvăluit că...

Samsung se menține pe locul doi mondial pe piața tabletelor în Q2 2021

Samsung Electronics Co. a rămas cel de-al doilea cel mai mare furnizor de tablete din lume în Q2 2021. Datele au fost...

Samsung Galaxy Z Flip 3 va fi impermeabil la apă. Ce înseamnă asta?

Peste două săptămâni, va avea loc un eveniment major Samsung Galaxy Unpacked 2021, unde vor fi lansate Galaxy Z Fold 3 și...