Un nou brevet Samsung sugerează designul lui Galaxy S11

724
Sursa Foto: Phonearena.com

Un recent brevet al gigantului high-tech ar putea să sugereze designul lui Samsung Galaxy S11. Samsung a lansat primul său smartphone cu un afișaj cu gaură în decembrie, anul trecut. Dar designul a apărut în toată splendoarea sa în februarie, când a sosit seria Galaxy S10. Anul viitor, compania sud-coreeană este de așteptat în mare parte să folosească o versiune rafinată a acestui design pe Galaxy S11.

Conform Phone Arena, Samsung a primit recent un brevet de la Oficiul Coreean de Proprietate Intelectuală (KIPO). Brevetul este pentru un design actualizat al găurilor de perforare, suficient de mare pentru a încorpora trei camere în față. În acest an, Samsung Galaxy S10+ și Galaxy S10 5G au deja partea frontală pentru selfie cu dual-camera. Nu știm dacă ar avea sens ca Samsung să crească numărul de camere pe dispozitivele premium începând de anul viitor. Sau poate că Samsung vrea să fie cu un pas în fața concurenței.

Acest brevet poate fi designul viitoarei serii Samsung Galaxy S11

Telefoanele premium Samsung actuale includ în general o cameră selfie alături de un departament foto spate cu triple-camera. O cameră principală una de adâncime și una Ultra-Wide. Presupunem că Samsung alege această configurare foto pentru Galaxy S11.

În mod alternativ, Samsung ar putea să scape de senzorul pentru adâncime folosit pe cele mai scumpe modele Galaxy S10. Mulți i-au pus sub semnul întrebării utilitatea – în favoarea a doi noi senzori care lucrează împreună pentru a realiza un fel de sistem de recunoaștere facială 3D.

Brevetul are în vedere, de asemenea, un panou frontal care împerechează orificiul din ecran cu o nișă. Este ceva ce se aștepta de la Samsung de mai mult timp, deoarece, spre deosebire de Apple, Samsung aduce îmbunătățiri la design-urile sale în fiecare an, chiar dacă modificările sunt uneori minime.

Design este un cuvânt de origine engleză care înseamnă proiect, desen sau schiță (de concepție). Cuvântul este la rândul său derivat din latinescul designare. Designul este utilizat pentru a dezvolta, optimiza și diferenția produse și servicii.

În acest caz particular, gaura din ecran descrisă este situată în partea stângă a afișajului, ceea ce sugerează că smartphone-ul are un ecran LCD. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că Samsung nu va putea folosi noul sistem cu triple-camera pe seria Galaxy S11 atunci când se va lansa la începutul anului 2020.

Seria Galaxy S11 va fi lansată în 18 februarie 2020

Prezența potențială a unei configurații cu trei camere frontal la Galaxy S11+ ar putea însemna că Galaxy S11 obișnuit va face trecerea la o configurare frontală cu dual-camera. În ceea ce privește cel mai mic și mai ieftin Samsung Galaxy S11e, acesta va rămâne probabil la un singură cameră selfie. În schimb, Samsung ar trebui să îi asigure acestuia un modul cu trei camere foto la spate.

Seria Samsung Galaxy S11 va fi anunțată în cadrul unui eveniment Samsung Unpacked marți, 18 februarie, înaintea MWC 2020. Următoarea linie high-end va fi alcătuită din Galaxy S11, Galaxy S11+ și Galaxy S11e, în plus vor exista modele 4G și 5G pentru fiecare.