Acasă Stiri Brevet Samsung pentru un set cu cască  Gear VR Next-Gen

Brevet Samsung pentru un set cu cască  Gear VR Next-Gen

Realitatea virtuala (VR) a fost considerată până nu de mult doar o fantezie a scriitorilor SF. Azi tot mai multe persoane vor să folosească ochelari VR. Această tehnologie, cel mai probabil, va schimba radical modul cum vom folosi calculatoarele în viitor. Samsung nu stă departe de acest fenomen și a brevetat un nou set cu cască Gear VR Next-Gen.

Conform Patently Mobile, Samsung a brevetat un nou set cu cască Gear VR Next-Gen. Setul cu cască oferă un afișaj curbat pentru un câmp natural mai mare și multe altele noutăți. USPTO a publicat zilele trecute, pe 24 ianuarie, o cerere de brevet de invenție a companiei Samsung referitoare la un nou design pentru un set cu cască. Conform denumirii Next-Gen, probabil va fi un set de căști VR de generație următoare. Această cerere a fost depusă de Samsung în trimestrul trei 2018. Acest nou set pare să depășească unele neajunsuri ale actualelor modele și va aduce unele noutăți interesante.

Momentan nu știm dacă acest set se va numi Gear atunci când va fi lansat. Cel mai probabil va purta denumirea Galaxy, în intenția Samsung de a aduce toate dispozitivele portabile sub acest brand.

Gear VR Next-Gen cu un unghi de vizualizare mai mare

Mai întâi, în descrierea brevetului, Samsung arată câteva dintre problemelor seturilor actuale, înainte de a oferi soluțiile la ele. Cea mai important lucru pentru realitatea virtuală este setul cu cască. Acesta este un dispozitiv ce arată ca o pereche de ochelari dar mult mai groși, pentru a acoperi complet ochii. Conform Samsung, la dispozitivele convenționale montate pe cap există un unghi de vizualizare de aproximativ 100 până la 120°. În acest timp un câmp vizual pe care o persoană îl percepe este de aproximativ 200°. Concluzia, căștile actuale oferă un unghi de vizionare mai îngust.

Realitatea virtuală (expresie provenită din engleză de la Virtual Reality sau VR). Se referă la ambianțe artificiale create pe calculator care oferă o simulare a realității atât de reușită, încât utilizatorul poate căpăta impresia de prezență fizică aproape reală, atât în anumite locuri reale, cât și în locuri imaginare.

Facem precizarea, cu toate că cititorii noștri sunt în temă, că realitatea virtuală nu trebuie confundată cu 3D. Deci, atunci când un joc video cu aplicații la nivel înalt și conținut 3D sunt privite printr-un dispozitiv electronic montat pe cap, utilizatorul știe instinctiv că ecranul oferă un unghi de vizualizare mai restrâns. Impresia utilizatorului este că ceea ce văd este o limitare în senzația realității virtuale.

În consecință, sunt prezentate diferite exemple de realizare ale noului dispozitiv Samsung, mult optimizate. Noul set va fi mai subțire, mai ușor și va avea un unghi de vizualizare mai larg. Setul cu cască VR trebuie utilizat împreuna cu o pereche de căști audio, au și acestea o anumită greutate. În concluzie: Noul set va rezolva automat multe din problemele avute de majoritatea căștilor VR aflate momentan pe piață.

Gear VR Next-Gen va include ansambluri optice interioare

Dispozitivul Samsung poate include un afișaj curbat, un cadru cu o suprafață de montare având o curbură astfel încât afișajul curbat este montat pe acesta. Va include o pereche de ansambluri optice aflate pe părțile laterale și în stânga și dreapta interiorului cadrului respectiv. În acest fel poate să ofere imaginile afișate ochilor utilizatorului, pentru a mări unghiul de vizualizare la 180°.

Noul design HMD al Samsung oferă și o funcție de vizionare cum ar fi Google Glass. Acest lucru înseamnă o funcție clară de vizualizare care permite utilizatorului să vadă lumea reală ca și cum ar purta ochelari obișnuiți și, în același timp, să permită utilizatorului să vadă lumea reală cu imaginile AR adăugate.

Stiri

Samsung Galaxy S22+ va avea o cameră foto de 50MP

După ce Samsung a lansat trei telefoane cu seria Galaxy S21 la începutul acestui an, un al patrulea model este așteptat la...

Galaxy S20 vs Galaxy S21: Care telefon este mai bun?

Seria Galaxy S21 a reprezentat o schimbare de design pentru seria Galaxy S după ani consecutivi de relativă stagnare. Nu numai din...

Mai multe telefoane Galaxy A și M afectate de o problemă misterioasă

În general seriile Galaxy A și M de la Samsung duc greul vânzărilor și ridică cota de piață a companiei. Cele două...

Resetarea automată a permisiunilor va fi disponibilă pe telefoanele Samsung

Google a făcut sistemul de operare Android tot mai sigur cu fiecare nouă versiune majoră nou lansată. Cel mai mult beneficiază de...

Modelul Samsung Galaxy S22 va avea o baterie semnificativ mai mică

În ultimele timp am aflat ce fel de baterii va pune Samsung în Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Numai despre bateria...

Android 12 și One UI 4.0 aduc noi funcții pe seria Samsung Galaxy S21

Săptămâna trecută Samsung a lansat programul beta pentru interfața One UI 4.0 bazată pe Android 12, pentru seria Galaxy S21. Viitorul software...

Tableta Galaxy Tab S7+ 5G primește patch-ul de securitate din septembrie

Cea mai recentă și cea mai mare tabletă high-end Samsung a primit un nou patch de securitate. Tableta Galaxy Tab S7+ 5G...