Brevet Samsung pentru monitorizarea caloriilor consumate pe Galaxy Watch

202
Brevet Samsung pentru monitorizarea caloriilor consummate Galaxy Watch
Sursa Foto: via notebookcheck.net

Samsung a brevetat o metodă pentru a determina câte calorii au fost consumate folosind un spectroscop. Teoretic, brevetul va permite viitoarelor ceasuri inteligente Galaxy Watch să calculeze automat cantitatea de calorii consumată de un purtător. Această funcție nu a fost disponibilă pe seria Galaxy Watch 5.

Oficiul de brevete și mărci comerciale din Statele Unite (USPTO) a dezvăluit o caracteristică care ar putea ajunge în viitoarele ceasuri inteligente Galaxy Watch. De obicei, ceasurile inteligente convenționale estimează caloriile arse prin interpretarea ritmului cardiac și a datelor de mișcare. Acest brevet Samsung vorbește de măsurarea caloriilor arse de corp prin intermediul unui senzor tip stretoscop.

Brevet Samsung: monitorizarea caloriilor pe un Galaxy Watch printr-un senzor

Tehnologia Samsung, depusă sub numărul de brevet US 11.653.836 B2, va permite unui ceas inteligent să determine numărul de calorii consumate. Deocamdată, ceasurile inteligente se bazează pe date introduse manual despre ceea ce a mâncat sau a băut o persoană în acea zi.

În documentația care însoțește cererea de brevet, Samsung descrie utilizarea unui LED și a unui spectroscop pentru a măsura ce lungimi de undă de lumină sunt absorbite, emise sau reflectate de piele. Modelul companiei compară apoi aceste date cu o referință pe care a creat-o atunci când persoana care poartă ceasul îi este foame. Apoi, un algoritm calculează caloriile consumate comparând datele utilizatorului cu datele de referință, potrivit Notebookcheck. De asemenea, Samsung își ajustează analiza ținând cont de istoricul medical al utilizatorului și de cât de activ purtătorul în acea zi.

Numele stretoscop vine din cuvintele grecești stethos – piept și skopos – observator, cuvinte care unite înseamnă a vedea, a examina. Stetoscopul a fost inventat în 1816 de René Laennec la Spitalul Necker-Enfants Malades din Paris.

Dacă tehnologia Samsung, cu senzor tip stretoscop, funcționează, ar putea ajuta oamenii să gestioneze mai precis aportul de calorii. Vă reamintim că metodele actuale, chiar dacă există, sunt mai puțin precise pentru aceste măsurători. Ca întotdeauna, brevetele nu au ca rezultat neapărat produse viabile din punct de vedere comercial.

De multe ori aceste brevete nu la găsim imediat în viitoarele dispozitive de pe piață. În acest caz în seria Galaxy Watch 6. Cu toate acestea, brevetul semnalează intenția Samsung de a aduce pe piață o astfel de tehnologie. Aparent, Samsung lucrează și la dezvoltarea unor senzori care pot urmări pasiv tensiunea arterială și nivelul de alcool din sânge. Totuși, acești ultimi doi senzori sunt încă în teste și par a fi departe de producția de masă.