Brevet Samsung pentru stabilizarea optică a camerei foto

242
Brevet Samsung pentru stabilizarea optica a camerei foto
Sursa foto: Future / Lance Ulanoff

O nouă cerere de brevet sugerează că Samsung lucrează pentru a-și muta stabilizarea de la lentila camerelor sale la senzor. Trecerea de la stabilizarea optică a imaginii, aflată acum pe telefoanele sale, la stabilizarea optică a camerei ar putea îmbunătăți calitatea imaginii și poate reduce neclaritatea. Atât Samsung Galaxy S22 Ultra, cât și Apple iPhone 14 Pro Max folosesc stabilizarea imaginii pe camere, dar iPhone-ul stabilizează camera, în timp ce telefonul Galaxy stabilizează imaginea. Acest brevet Samsung va duce la fotografii și mai bune cu viitoarele smartphone-uri Galaxy.

Am văzut inițial acest lucru ca un zvon încă din 2021, cu primele indicii despre Samsung Galaxy S22 Ultra. Am scris atunci că Samsung testează această caracteristică care ar putea să facă parte dintr-un parteneriat cu Olympus. Acest parteneriat nu s-a materializat niciodată, dar acum vedem posibile roade ale muncii de atunci.

Brevet Samsung pentru stabilizarea optică a camerei

Apple a fost primul producător care a folosit stabilizarea senzorului foto, potrivit TechRadar. Această tehnică care este mai apropiată de modul în care lucrează unele camere profesionale DSLR de ultimă generație. Stabilizează o imagine în corpul camerei și nu doar în obiectiv. Desigur, pe un smartphone distanța dintre senzor și obiectiv este mult mai mică, dar stabilizarea camerei ar produce o fotografie mai bună.

Aceasta înseamnă, de asemenea, o denivelare mai mare a modulului camerei foto. Stabilizarea imaginii se bazează pe motoare minuscule care mișcă de fapt lentila sau senzorul ca răspuns la un accelerometru / giroscop. Poate fi incredibil de receptiv, dar ocupă și mai mult spațiu.

Accelerometrul este una dintre cele mai folosite facilități ale telefoanelor mobile. El calculează în permanență coordonatele telefonului (axele x, y și z). Apoi, în funcție de aplicație, va roti automat ecranul din poziție orizontală sau verticală.

Zvonurile sugerează că acest brevet Samsung s-ar putea aplica în mod specific camerei telefoto. Totuși, brevetul companiei nu menționează acest lucru. Samsung folosește deja pe camera cu teleobiectiv diferite trucuri digitale care produc rezultate uimitoare chiar și până la un zoom uluitor de 100x. O stabilizare mai bună ar echivala cu siguranță aici cu îmbunătățiri foarte mari.

După cum am spus, acest tip de stabilizare are ca rezultat o denivelare mai mare a camerei. Am văzut imagini ale telefonului Galaxy S23 Ultra și se pare că are același design al modulului foto ca Galaxy S22 Ultra. Telefonul are cinci camere la spate, dar nicio denivelare. Deci Galaxy S23 Ultra nu va beneficia de noul brevet Samsung.

Sigur că este posibil ca Samsung să ascundă această stabilizare a camerei în interiorul telefonului. Samsung ascunde deja un stylus întreg în interiorul Galaxy S22 Ultra, deci ar putea ascunde și acest tip de stabilizare a camerei.