Galaxy Note 9 stabilește noi recorduri de viteză în rețeaua mobilă

1323

Pentru prima dată în Rusia, viteza de Internet mobil pe un smartphone a depășit 1 Gbit / s. Samsung Electronics și MegaFon au înregistrat viteze record de transfer de date pe smartphone-ul Galaxy Note 9 din rețeaua LTE. Modelul a fost testat pe o rețea LTE Cat 18 cu 4 antene MIMO 4×4 și o modulare cu cvadratură 256 QAM activată. Viteza de transfer a datelor de testare a ajuns la 1.059 Gbps. O rată ridicată, fără precedent pentru un smartphone comercial în rețeaua comercială existentă.

Această viteză a fost atinsă în timpul testelor comune ale specialiștilor din domeniu de la Samsung și MegaFon. Conform SamsungNews, încărcarea datelor a fost efectuată de la serverul operatorului de telefonie mobilă. Viteza a fost măsurată de un software profesionist de măsurare pe un smartphone Samsung Galaxy Note 9.

Pentru prima dată în Rusia, semnalul de viteză de 1 Gbit / s, a ​​fost transferat pe un smartphone comercial într-o rețea comercială 4G LTE cat.18. Acest lucru a fost posibil prin folosirea software-lui producătorului de echipamente de rețea Nokia. Astăzi, vitezele de gigabit sunt cele mai bune la MegaFon și la proprietarii de smartphone-uri Samsung„. A declarat Frederic Vanoschuyze, director de inovație tehnică și infrastructură la MegaFon.

Rezultate de transfer fantastice cu Galaxy Note 9

Tehnologiile moderne fac posibilă obținerea de rezultate care acum câțiva ani păreau fantastice. Rezultatele testului sunt o confirmare clară a acestui fapt. Viteza de transfer incredibil de mare a datelor înseamnă că utilizatorii lui Note 9 pot beneficia de streaming video de 4K și pot juca cele mai bune jocuri utilizând serviciile cloud în rețelele mobile„, a spus șeful Samsung Mobile Rusia Dmitri Gostev.

Anritsu, este o companie fondată în 1895 în Japonia, este producătoare de echipamente electronice de telecomunicații. Compania produce echipamente de testare și măsurare a rețelelor de mare viteză. În octombrie 2017, Anritsu Corporation avea la nivel mondial aproape 3.800 de angajați.

Phablet-ul Samsung Galaxy Note 9 a fost echipat cu un procesor Exynos 9810, cu un modem cat. 18 LTE, care îi permite să atingă viteze de descărcare de 1,2 Gbps și 200 Mbps. Modemul LTE, dezvoltat în parteneriat cu Anritsu, oferă o creștere a performanței cu 20% față de modemul cat. 16 de generație anterioară, care a avut o rată de transfer de 1 Gb / s.

Pentru a maximiza rata de transfer, smartphone-ul folosește o tehnologie MIMO 4×4 (Multiple-Input, Multiple-Output MIMO – intrare multi-canal, ieșire multi-canal) și o schemă de modulare cu amplitudine în cvadratură de 256 QAM. Aceste caracteristici de viteză permit utilizatorilor să vizioneze în timp real rezoluții video UHD și VR.