Brevet Samsung pentru un smartphone cu buton Home combinat

3044

Samsung Electronics a depus un brevet la WIPO pe 29 noiembrie 2017. Brevetul a fost publicat în 7 iunie 2018 și prezintă un smartphone Samsung cu buton combinat de Acasă. Brevetul arată o nouă invenție pentru senzorul de amprentă digitală aflat sub afișaj. De asemenea, partea superioară primește o reproiectare, pentru un raport de ecran mai mare.

Butonul combinat Acasă este o combinație între un buton fizic și un buton virtual. Butonul fizic este poziționat sub afișaj, aici se va afla și senzorul de amprentă digitală. Acest buton poate avea o formă dreptunghiulară, dar și o formă rotundă sau ovală. Senzorul de amprentă poate cuprinde un senzor optic, un senzor capacitiv sau un senzor de amprentă ultrasonică. Butonul virtual este plasat peste butonul fizic și este puțin mai mare decât el. Butonul virtual va afișa și o interfață grafică (graphical user interface).

Este cunoscut faptul că Samsung are probleme când vine vorba de amplasarea unui scaner de amprente pe ecran. Deși au existat mult timp zvonuri că modelul următor, Galaxy Note 9, va avea un astfel de scaner inovator, sunt informații că Samsung nu este mulțumit de calitatea finală a acestuia.

Acest brevet poate oferi o soluție. Senzorul de amprentă digitală este parțial plasat sub ecran. Telefonul smartphone are un buton combinat mecanic și virtual pentru acest lucru. În plus, Samsung poate crește raportul dintre ecran și corp, revizuind, partea superioară a dispozitivului.

Trei butoane sunt afișate în partea de jos a ecranului, un buton pentru aplicațiile recente, un buton pentru înapoi și un buton Home, care servește și ca senzor de amprentă digitală. Acestea pot fi toate butoane combinate, dar este posibil ca numai butonul Acasă să conțină un buton combinat.

Primul telefon mobil cu scaner de amprente a fost Pantech GI100, care a fost lansat în 2004. În aprilie 2014, Samsung Electronics a lansat primul său telefon cu senzor de amprentă digitală, care a fost Galaxy S5. Avea un ecran de 5,1 inch și o rezoluție de 1080 x 1920 pixeli.

Butoanele combinate pot fi de asemenea utilizate ca buton de pornire și pentru volum. Alternativ, butonul de alimentare rămâne poziționat în partea dreaptă. Cu toate acestea, și aici este un buton combinat, care, în plus, nu este plasat în cadru, ci sub sticlă.

Mai mult, brevetul vorbește despre posibilitatea ca utilizatorul să ajusteze dimensiunea butonului virtual așa cum se dorește. Ulterior, diferite funcții vor fi legate de acest lucru. În plus, funcționalitățile pot varia, în funcție de modul în care este utilizat butonul, o mișcare de atingere sau mai energică.

Sticla de acoperire va avea diferite goluri, printre altele pentru camera frontală, pentru un senzor optic și receptorul. În ilustrații sunt prezentate diferite posibilități. Varianta cea mai utilizată arată camera pe partea dreaptă, este încorporată în sticlă, în timp ce ceilalți doi senzori sunt încorporați în cadru.

Se vorbește despre un raport ecran-corp de cel puțin 90%. Pentru comparație, actualul Samsung Galaxy S9+ are un raport ecran-corp de 84,2%.

Ca întotdeauna cu brevetele, rămâne dificil să se prevadă dacă și când va fi aplicată această tehnologie. Cu toate acestea, pare să fie un pas intermediar logic înainte de a trece la smartphone-urile cu ecran complet.

Șansele ca așa ceva să apară pe Galaxy Note 9 sunt minime. Așa că, ne gândim la Samsung Galaxy S10, acest smartphone revoluționar care este așteptat la începutul anului 2019.

SURSĂLetsgoDigital