Brevet Samsung pentru un smartphone cu un display flexibil și extensibil

814
Sursa Foto: via 91mobiles.com

Samsung a primit un nou brevet de smartphone cu un ecran flexibil. Acesta se întinde pentru a oferi utilizatorului un afișaj mai mare într-un corp relativ mic. Brevetul Samsung arată că afișajul flexibil se va desfășura pentru a dezvălui o crestătură unde va fi camera selfie, difuzorul și suita de senzori.

Brevetul a fost depus la USPTO – United States Patent and Trademark Office, Oficiul SUA de Brevete și Mărci. Din descrierea brevetului aflăm că acest design va permite unui smartphone care are un display 16: 9 în regim standard, un afișaj mai mare cu un raport de aspect 18: 9 atunci când este afișat întins complet. Am văzut un design similar cu altă ocazie. Acolo marginea superioară a smartphone-ului se va extinde pentru un panoul de afișare mai mare. Cu toate acestea, în noul design, ecranul flexibil se va întinde de la marginea de jos pentru a se derula până la dimensiunea completă.

Ecranul telefonului Samsung se va extinde și acolo vor fi senzorii din față

În imaginile ce însoțesc cererea de brevet Samsung se vede că smartphone-ul va avea un ecran mare, flexibil. În timp ce cea mai mare parte a afișajului va fi vizibilă atunci când este desfășurat, va rămâne totuși o porțiune – care include camera/camerele selfie și senzorii – care este rulată în spatele ecranului. Aceasta înseamnă că atunci când ecranul nu este întins complet, nu se va afișa difuzorul, camera selfies și ceilalți senzori aflați de obicei frontal. Acest lucru poate oferi o experiență mai imersivă în timp ce vizionați videoclipuri, citiți text sau navigați pe web.

Web sau World Wide Web, în engleză înseamnă „pânză” (de păianjen). Web este totalitatea site-urilor și informațiilor de tip hipertext legate între ele, care pot fi accesate prin rețeaua mondială de Internet. Web-ul a fost inventat în 1989 la Centrul European de Cercetări Nucleare (CERN) din Geneva, Elveția.

Când utilizatorul va primi un apel pe un astfel de smartphone sau va dori să-și facă un selfie, ecranul telefonului se va întinde la întreaga sa lungime. Atunci va apărea acea zonă care adăpostește toți senzorii. Conform 91Mobiles, ecranul flexibil se derulează datorită unui mecanism pivotant care este așezat în partea de sus. Cu toate acestea, nu este clar dacă mecanismul de desfășurare va funcționa – automat atunci când detectează, de exemplu, aplicația pentru cameră deschisă sau trebuie folosit un buton dedicat. Întreaga configurare – de la afișaj la mecanismul de pivotare – este la spate.

Nu știm dacă un astfel de brevet Samsung va ajunge pe piață

Nu suntem siguri că un smartphone cu astfel de design va ajunge pe piață. Dar acest brevet este una dintre aplicațiile mai evidente ale afișajelor flexibile. Un astfel de design vă va ajuta cu un ecran mai mare ori de câte ori este necesar. Întotdeauna va exista un semn de întrebare cu privire la longevitatea mecanismelor glisante, pop-up și pivotante. Totuși, acestea au devenit destul de durabile în ultimii ani. Samsung Galaxy A80 cu un sistem culisant și camere foto rotative este un excelent telefon.