Galaxy A80, un puternic smartphone din gama mijlocie

1711

Prezentat pe 10 aprilie, Samsung Galaxy A80 este oarecum un dispozitiv experimental pentru Samsung. Acesta introduce un nou mecanism de fotografiere, culisant și rotativ. Acest sistem permite modului triplu, atunci când se rotește, să facă fotografii frontal. De asemenea, este primul dispozitiv de pe piață care include un nou procesor Snapdragon 730 de la Qualcomm.

Samsung Galaxy A80 a apărut în baza de date a procesorului etalon de referință AnTuTu. Cu punctajul realizat acolo Galaxy A80 ar putea fi un concurent foarte serios pentru titlul de cel mai bun telefon mid-range din 2019. Celelalte specificații aflate pe Galaxy A80 nu indică nimic deosebit în testul AnTuTu, conform SamMobile. Totuși este interesant să notăm scorul de 207.082 puncte, obținut de procesorul Qualcom Snapdragon 730. Acest procesor nu a fost menționat în timpul prezentării lui Galaxy A80.

Performanțe de top pentru Snapdragon 730 aflat pe Galaxy A80

Scorul ne arată că procesorul Snapdragon 730 este capabil să ofere performanțe comparabile cu cele ale procesoarelor de top. A obținut ceva mai mult în ceea ce privește CPU, ceva mai puțin în ceea ce privește GPU-ul, toate cu consum redus datorită adoptării procesului de fabricație de 8 nm. Vă reamintim că unele mici discrepanțe de puncte sunt perfect normale în aceste teste. Aceste diferențe se referă în principal la condițiile în care se efectuează testul.

Revenind la Snapdragon 730, este posibil ca Galaxy A8 cu acest procesor să fie disponibil și în SUA. În China va ajunge aproape sigur. Nu sunt informații dacă pe Galaxy A80 va ajunge și un procesor Exynos. Procesoarele Exynos sunt de obicei mai bine optimizate pe smartphone-urile Galaxy.

AnTuTu, este cea mai populară platformă de testare pentru Android din lume. Este Nr.1 în lume ca standard de referință pentru companiile de top. AnTuTu testează toate aspectele unui dispozitiv, inclusiv UX, GPU, memorie RAM, CPU etc. Fiecare element este evaluat individual și primește un scor.

Va trebui să avem în mână un Galaxy A80 pentru mai mult timp pentru a vedea dacă este cu adevărat un candidat pentru titlul celui mai bun telefon mid-range 2019. Este posibil ca el să câștige acest titlu doar în piețele unde va fi lansat. Samsung nu a precizat momentan în ce țări va fi disponibil acest smartphone. Pentru un telefon din gama mijlocie Samsung acesta va fi situat în segmentul premium. Clienții vor cumpăra smartphone-ul dar, camera va fi cel mai probabil principalul motiv pentru care vor achiziționa acest dispozitiv.

Galaxy A80 are o baterie de 3.700mAh și încărcarea super-rapidă la 25W. Software-ul telefonului are Intelligent Performance Enhancer bazat pe AI, pentru a optimiza performanțele și bateria. Acest lucru duce la o durată de viață a bateriei mult mai mare.