Brevet Samsung pentru un smartphone cu ecran fără margini

1033

Samsung Display Co. Ltd a depus un brevet la World Intellectual Property Organization (WIPO) în luna aprilie a acestui an. Brevetul intitulat „Dispozitiv de afișare și dispozitiv electronic, inclusiv la fel„, a fost publicat la 29 noiembrie 2018. Brevetul descrie un smartphone Samsung cu un ecran fără margini. Toate cele patru zone laterale ale ecranului curg spre margini parcă din suprafața ecranului.

Ceea ce este remarcabil la acest brevet este faptul că Samsung a atașat, două imagini oficiale ale viitorului produs Samsung. Deși de o calitate mai slabă fotografiile alb-negru arată modul în care va arăta smartphone-ul Samsung fără chenar. Acest lucru este foarte neobișnuit pentru un așa-numit brevet de utilitate. În mod normal, vom vedea astfel de fotografii numai într-un brevet de design.

Smartphone-ul patentat Samsung are un afișaj flexibil, care merge spre cele patru zone laterale. Nu va avea nici un cadru metalic pe partea laterală a dispozitivului, este un smartphone fără nimic metalic în exterior. Spatele este atașat de ecran probabil prin lipire. Brevetul nu ne lămurește mai mult despre capacitățile zonelor de afișare de pe părțile laterale ale smartphone-lui. În cele două fotografii se vede că aici pot fi afișate pictograme. Pot fi pictograme de aplicații, pentru apeluri, mesaje, pentru deschiderea camerei foto sau player-ul multimedia.

Nu apare nici mufă pentru căști și nici conector USB tip C

Deși acest lucru nu este menționat literalmente în brevet, se pare că difuzorul, aparatul foto și diferiți senzori vor fi integrați sub display. Mai mult, pare că nu există loc pentru o mufă pentru căști în acest design, de asemenea, nu se vede nicio conexiune USB tip C. Cel mai probabil, smartphone-ul patentat de Samsung poate fi încărcat fără fir.

USB-C sau Universal Serial Bus are dimensiunile 8,4 / 2,6 mm, deci poate fi integrat în cele mai mici dispozitive periferice. Un avantaj major este reversibilitatea, adică ambele capete ale cablului vor fi la fel, deci nu contează cum îl orientezi. Litera C indică doar că este un nou standard, nu înseamnă nimic altceva.

Afișajul poate avea, de asemenea, diferiți factori de formă. În plus față de un design dreptunghiular, este descris un design de forma unui poligon cu șase colțuri. Tehnologia patentată de afișare poate fi utilizată și pentru alte tipuri de dispozitive electronice.

Este momentan un brevet obținut de Samsung și arată destul de revoluționar. Dacă mergem pe istoricul ecranelor Samsung, cu margini tot mai înguste începând cu celebrele Edge, ne putem aștepta să vedem astfel de telefoane în viitorul apropiat. Deocamdată în viitorul cel mai apropiat, pe 10 decembrie, Samsung va lansa pe Galaxy A8s. Acesta este primul smartphone Samsung cu o gaură în ecran pentru aparatul de fotografiat.

SURSĂLetsgoDigital