Brevet Samsung pentru un smartphone cu ecran retractabil în lateral

1113
Sursa Foto: LetsGoDigital.org

În mai puțin de o lună, evenimentul „Samsung Galaxy Unpacked” va avea loc, unde seria Galaxy Note 10 va fi prezentată. Noua dată de lansare pentru Samsung Galaxy Fold poate fi anunțată tot atunci. Apoi, următorul smartphone Galaxy de ultimă generație, Samsung Galaxy S11, va fi introdus la începutul anului 2020. În prezent nu se știe nimic despre acest dispozitiv. Potrivit unora, designul va fi similar cu cel al lui Galaxy S10, alții cred că telefonul va avea un design complet nou.

Samsung înregistrează anual un număr mare de brevete pentru protejarea viitoarelor modele și tehnologii ale smartphone-urilor. Uneori desenele sunt atât de futuriste încât o lansare reală pe piață poate dura ani, sau nu se va întâmpla niciodată. De data aceasta, însă, Samsung a primit un brevet, ce pare să fie mai ușor de realizat. Se pare că este o soluție foarte eficientă pentru a răspunde nevoii de a pune cea mai mare suprafață posibilă în buzunar.

Brevetul Samsung arată un smartphone cu ecran retractabil în lateral

Brevetul de design a fost depus de Samsung la sfârșitul anului 2018 la KIPO (Biroul de Proprietate Intelectuală din Coreea). A fost aprobat la sfârșitul lunii mai, apoi brevetul a fost publicat la 24 iunie 2019. Există 14 schițe incluse în care poate fi văzut un smartphone modern, proiectat cu afișajul fără margini a lui Samsung. O caracteristică specială a acestui model este posibilitatea extinderii pe lățime a telefonului. Conform schițelor și estimărilor Samsung, suprafața ecranului va crește cu aproximativ 50%.

Dat fiind faptul că este un brevet de design, nu există, din păcate, nicio descriere detaliată care să răspundă la întrebarea cum poate fi scos acest ecran. Imaginile arată că ecranul din dreapta este cel extins. De asemenea, marginea cadrului în jurul ecranului se schimbă parțial, astfel încât afișajul flexibil să fie bine protejat împotriva influențelor externe. Recent am văzut și un brevet Samsung cu ecran retractabil ce putea fi tras în două direcții, de această dată ecranul este mărită doar spre dreapta.

KIPO – Korean Intellectual Property Office, fondat în 1949, este Biroul de Proprietate Intelectuală din Coreea de Sud. Are sediul în orașul Daejeon Metropolitan City, Coreea de Sud. KIPO este partenerul WIPO – Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale, pentru Asia.

Există șanse ca acest design să utilizeze un mecanism feroviar (pe șină) care să susțină afișajul flexibil. O caracteristică remarcabilă a acestui design este sistemul de camere cu găuri poziționat în mijloc. Prin urmare, această parte a ecranului nu va putea să se miște.

Camera din spate a fost mutată în colțul din dreapta sus, o poziționare logică având în vedere ecranul extensibil și camera cu gaură. În cele din urmă, nu există suficient spațiu în carcasă pentru a plasa camera din față și din spate în același loc. În plus, din cauza ecranului extensibil, sistemul de camere nu poate fi poziționat pe spate în stânga, cum este la Samsung Galaxy Note 10. Brevetul nu arată clar câte camere foto sunt folosite.

Posibil acest tip de brevet pe Galaxy S11 sau Note 11

Este posibil ca acest tip de design să îl vedem pe Galaxy S11? Nu știm încă dar presupunem acest lucru. Samsung Galaxy S11 este pe planșele proiectanților Samsung și are numele de cod intern Picasso. Posibil ca acest tip de design să fie pe un Galaxy S11 Max, cu numele „Max” de la posibilitatea extinderii ecranului. Deși, bineînțeles, ar putea foarte bine apărea pe Galaxy Note 11. În cele din urmă, dispozitivele Note sunt cunoscute pentru ecranul cu format mare. Dar acestea sunt doar presupuneri momentan.

Deocamdată, toți ochii se află pe următoarea lansare a companiei Samsung. Evenimentul Galaxy Unpacked va avea loc pe 7 august, când Samsung va dezvălui următoare modele high-end. Acestea vor fi însoțite de cel puțin un alt dispozitiv, smartwatch-ul Galaxy Watch Active 2.

SURSĂLetsgoDigital