Brevet Samsung pentru un viitor smartphone cu ecran pe spate

234
Brevet Samsung pentru un viitor smartphone cu ecran pe spate
Sursa foto: Samsung / WIPO

Deși Samsung nu este străin de smartphone-urile cu două ecrane, până în prezent inovația a fost rezervată pentru telefoane precum Galaxy Z Fold și Galaxy Z Flip. Un nou brevet al companiei coreene sugerează Samsung vrea să adauge un ecran la spate la telefoanele sale obișnuite de ultimă generație.

Samsung este singura companie care vinde smartphone-uri pliabile la scară globală acum. Nicio altă companie nu poate concura cu aceasta pe această piață în acest moment. Acest lucru i-a permis Samsung să aibă un avantaj de invidiat de către toate marile companii de pe piața telefoanelor pliabile. Chiar dacă Samsung se concentrează pe telefoanele pliabile, se pare că are timp și de altceva. A primit acum acest brevet de telefon nepliabil cu ecran pe spate.

Brevetul, intitulat „Aparat electronic cu display transparent”, a fost depus de Samsung în ianuarie la WIPO. Noul brevet a fost aprobat și publicat la sfârșitul săptămânii trecute de World Intellectual Property Organization (WIPO). Brevetul arată un telefon cu un al doilea ecran pe spatele dispozitivului, un ecran mai mic și transparent. Astfel, atunci când este oprit, ar fi imposibil de distins de restul panoului din spate al telefonului.

Un viitor smartphone Samsung nepliabil cu ecran pe spate

În primul rând, acest ecran este atât decorativ, cât și practic, după cum explică textul din brevetul Samsung. „În unele exemple de realizare, dispozitivul electronic poate afișa un obiect grafic necesar pentru fotografiere prin utilizarea unui afișaj transparent sau poate scoate o imagine live a subiectului în conformitate cu mediul de utilizare”.

Deci, deși poate fi folosit doar pentru notificări, se pare că Samsung are în vedere acest ecran suplimentar ca vizor. În acest fel ecranul permite utilizarea camera din spate (de obicei superioară) pentru selfie-uri în timp ce previzualizați imaginea pe ecran. Nu știm momentan dimensiunile acestui ecran, dar el va ocupa aproximativ 60% din partea inferioară a panoului din spate.

Termenul „procent” este derivat din latinescul per centum, care înseamnă „o sută” sau „cu o sută”. A fost introdus de împăratul Augustus. Semnul modern pentru „procent” este format două cercuri separate printr-o linie orizontală „%”.

Există, de asemenea, indicii de funcționalitate permanentă pentru acest al doilea ecran, brevetul menționând că ecranul uneori este „parțial” transparent. Conform Tomsguide, în documentația brevetului se menționează despre această utilizare cu energie redusă. De exemplu, chiar dacă dispozitivul este în modul de așteptare pe ecran pot apărea o imagine grafică sau o notificare ca informații vizuale prin utilizarea celui de-al doilea afișaj.

Doar pentru că o companie (acum Samsung) brevetează ceva, nu înseamnă că are planuri imediate de a încorpora tehnologia într-un produs disponibil imediat comercial. Este posibil ca acest brevet să nu devină niciodată realitate. Și nu ar fi pentru prima dată când se întâmplă acest lucru.