Brevet Samsung pentru un telefon cu afișaj extensibil multifuncțional

232
Brevet Samsung pentru un smartphone cu afisaj extensibil multifunctional
Sursa Foto: 91mobiles.com

Samsung ar putea lucra la o nouă tehnologie de afișare extensibilă. Compania deține un brevet primit recent de la World Intellectual Property Organization (WIPO) pentru un „Afișaj extensibil”. Ecranul va folosi un mecanism de rulare pentru a extinde ecranul principal.

De mai mult timp au fost informații că Samsung ar lucra la un smartphone rulabil care ar putea fi lansat alături de Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Fold 4. Încă nu știm dacă acest lucru se va materializa. Acum, gigantul tehnologic sud-coreean pare să lucreze la un afișaj extensibil, pentru un nou tip de smartphone extensibil. 91Mobiles a descoperit un brevet Samsung care prezintă un afișaj extensibil care utilizează un mecanism de rulare. Cu acesta Samsung își propune să omită necesitatea unui afișaj suplimentar (afișaj secundar) și să folosească un singur afișaj pe dispozitiv, care poate fi extins după cum este necesar.

Smartphone Samsung cu afișaj extensibil multifuncțional

Brevetul a fost depus la Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIPO) ca „Afișaj extensibil – Expandable display”. WIPO a publicat acest brevet Samsung pe 27 mai 2022. Conform schițelor care însoțesc cererea de brevet, afișajul se poate extinde în toate direcțiile. Anterior, Samsung a brevetat un concept de afișaj rulabil și se pare că compania va folosi un concept similar pentru a pune acest lucru în practică.

După extinderea afișajului, acesta afișează conținut care nu era vizibil pe un ecran mai mic din cauza spațiului imobiliar. Un astfel de smartphone poate fi atractiv atunci când vă aflați într-un birou sau într-un loc public. În acest fel puteți extinde afișajul după cum este necesar, sau îl puteți utiliza pur și simplu ca un smartphone cu afișaj normal.

Termenul smartphone a apărut în 1997. Atunci compania Ericsson a lansat telefonul Ericsson GS88 „Penelope”, descris ca fiind smart phone – un telefon inteligent. Încă nu există un termen românesc corespunzător pentru smartphone.

Deoarece acest smartphone extensibil este momentan la nivel de brevet, nu suntem siguri dacă produsul va ajunge în producție. În același timp este posibil ca Samsung să lucreze deja la un astfel de smartphone. Șușoteli pe la colțuri că un smartphone rulabil Samsung este în lucru au mai fost până acum. Că s-ar putea să vedem primul telefon rulabil în curând, este posibil, dar nu există informații de la Samsung despre un afișaj extensibil. Cu toate acestea, nu se poate nega că un afișaj extensibil este un design cool, inovator și cu siguranță va atrage atenția oricui dacă va fi lansat.