Samsung a confirmat că lucrează la afișaje glisabile și rulabile

356
Samsung a confirmat ca lucreaza la afisaje glisabile si rulabile
Sursa Foto: letsgodigital.org

Samsung Display a fost una din filialele Samsung care a punctat cel mai bine în obținerea unor rezultate foarte bune de către Samsung în 2020. Profitul realizat numai Samsung Display a crescut cu aproape 800% față de trimestrul patru 2019. A realizat venituri echivalente cu aproximativ 8,9 miliarde USD.

Cu ocazia prezentării rezultatelor financiare subsidiara companiei anunțat că lucrează la mai multe tipuri de afișaje emergente, inclusiv în cele rulabile, astfel încât să rămână competitivă în 2021 și nu numai. Mai mult decât atât, vicepreședintele Samsung Display, Choi Kwon-young, a declarat că își propune rezultate la fel de bune în viitor, prin dezvoltarea de ecrane rulabile și glisante.

LG și TCL principalii concurenți Samsung în acest domeniu

Choi Kwon-young a mai spus că va face acest lucru pentru a se menține înaintea altor companii implicate în realizarea unor astfel de afișaje experimentale, cum ar fi TCL. Am văzut un design similar atunci când LG a oferit o privire la smartphone-ul său pliabil la CES 2021. Potrivit lui Kwon-young, primele afișaje rulabile și glisabile produse de companie vor fi lansate mai târziu în acest an. Logic ar fi ca Samsung Mobile să fie primul beneficiar care să implementeze aceste noi tehnologii. Cu toate acestea, subsidiara Samsung nu a făcut nicio declarație pentru a confirma dacă divizia mobile va fi prima care va adopta ecranele rulabile sau glisabile.

Aceasta este cea mai recentă indicație privind planurile gigantului tech de a lansa dispozitive rulabile sau glisabile. Conform Notebookcheck, aceste tipuri de ecrane se pot ascunde prin rulare sau glisare când nu sunt utilizate. Momentan compania are în portofoliul de smartphone-uri pliabile pe Galaxy Fold, Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Flip.

VRR (Variable Refresh Rate) este termenul general pentru o rată de reîmprospătare a afișajului dinamic. Aceasta poate varia continuu și fără probleme, pe afișajele care acceptă tehnologii cu rată de reîmprospătare variabilă.

Compania se va concentra în continuare pe afișaje OLED

Acest anunț s-ar putea să dea mai multă greutate zvonului că seria Galaxy Note va fi înlocuită de versiuni noi. Foarte posibil că printre noile smartphone-uri să se afle și modele rulabile și glisabile. Nu știm cum o rată de actualizare mare de 120Hz va fi implementată pe noile modele. Vă amintim că această rată se află pe Galaxy S21 Ultra și pe alte modele ale companiei,

Între timp, Samsung Display intenționează să rămână concentrată și pe ecrane OLED. Acestea vor fi dotate cu tot mai multe funcții, cum ar fi VRR și consum redus de energie. În același timp subsidiara Samsung lucrează la mai multe dimensiuni de panouri pentru viitoarele afișaje auto, laptopuri și tablete.